Sesiune specială a examenului de bacalaureat pentru elevii olimpici

Peste 360 de elevi din clasa a XII-a selecţionaţi în loturile pentru competiţii internaţionale vor participa, în perioada 6-12 iunie, la sesiunea specială a examenului de Bacalaureat pentru olimpici, care va fi organizată la Colegiul Naţional Vocaţional "Nicolae Titulescu", din Slatina.

214 afișări
Imaginea articolului Sesiune specială a examenului de bacalaureat pentru elevii olimpici

Sesiune specială a examenului de bacalaureat pentru elevii olimpici (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă de miercuri al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), la sesiunea specială a examenului de Bacalaureat vor participa elevii care se pregătesc pentru olimpiadele şi competiţiile sportive internaţionale.

"Pentru această sesiune, sunt eligibili 362 de absolvenţi de clasa a XII-a, selecţionaţi în scopul stabilirii loturilor olimpice care vor reprezenta România la olimpiadele de biologie, chimie, fizică, astronomie-astrofizică, matematică, informatică, dar şi la diverse discipline sportive", a informat MECTS.

Înscrierea va avea loc în perioada 6-7 iunie, la secretariatul Colegiului Naţional Vocaţional "Nicolae Titulescu" din Slatina.

Conform documentului citat, elevii olimpici vor susţine probe la disciplinele de concurs stabilite de metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat astfel: în 8 iunie - limba şi literatura română (probă scrisă), 9 iunie - proba obligatorie a profilului (probă scrisă), 10 iunie - proba la alegere a profilului şi specializării (probă scrisă), 11 iunie - limba şi literatura maternă (probă scrisă), respectiv afişarea primelor rezultate şi depunerea contestaţiilor (după ora 18.00), 12 iunie - rezolvarea contestaţiilor şi afişarea rezultatelor finale.

Elevii care susţin examenul de Bacalaureat în sesiunea specială îşi vor asuma întreaga răspundere pentru parcurgerea integrală a materiei din care vor fi elaborate subiectele de examen.

De asemenea, conducerea unităţii şcolare din care provine candidatul răspunde de încheierea situaţiei şcolare a acestuia în timp util.

În cazul celorlaţi elevi, probele scrise de la Bacalaureat încep în 28 iunie cu Limba şi literatura română şi continuă în 29 iunie cu Limba şi literatura maternă, în 30 iunie cu proba obligatorie a profilului, în 2 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici