Sesiunea de toamnă a venit la pachet cu fraude la BAC. Autorităţile verifică acum camerele de supraveghere

  • Comisiile judeţene verifică acum camerele de supraveghere din trei licee din ţară
  • Ieri, imediat după începerea examenului de Bacalaureat, pe internet au apărut poze cu subiectele
  • 136 de candidaţi au fost eliminaţi din examene în această sesiune de toamnă
3275 afișări
Imaginea articolului Sesiunea de toamnă a venit la pachet cu fraude la BAC. Autorităţile verifică acum camerele de supraveghere

Sesiunea de toamnă a venit la pachet cu fraude la BAC. Autorităţile verifică acum camerele de supraveghere

Reprezentanţi ai Comisiilor Judeţene verifică acum camerele de supraveghere de la trei licee din ţară, după ce ieri au apărut pe internet, la scurt timp după începerea probei la alegere a profilului, fotografii cu subiectul care le-a picat elevilor la Bac. Pe foi apar şi numele unităţilor de învăţământ. Este vorba despre Liceul Teoretic Grigore Moisil din Tulcea, Liceul Traian Vuia din Craiova şi Colegiul Tehnic Henri-Coandă din Târgu-Jiu. În poze mai apare şi un cadru didactic care nu este atent la ceea ce fac toţi elevii. Ieri, cei de la ministerul Educaţiei anunţau că 36 de candidaţi din toată ţara au fost eliminaţi din examen.

Cristian Tănase, purtător de cuvânt Ministerul Educaţiei: Nu ai voie să intri cu telefon, cu dispozitive electronice, cu camere video ascunse, minuscule şi tot felul de astfel de device-uri. Pe camerele video se va vedea cu siguranţă dacă au fost şi cum au fost realizate acele fotografii. Comisiile locale s-au dus să vizualizeze pe camerele video înregistrarea pentru a vedea dacă acele fotografii într-adevăr se observă. Comisiile judeţene vor aplica întocmai metodologia în vigoare în privinţa fraudei, sau tentativei de fraudă.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici