„Şezătoare pentru vaccinare” în cea mai smart comună din România

Zeci de locuitori din comuna Ciugud, judeţul Alba, au fost vaccinaţi, vineri, în doar câteva ore, prin două metode inedite, testate în premieră naţională: „Vaccinare la poarta ta” şi „Şezătoare pentru vaccinare”.

189 afișări
Imaginea articolului „Şezătoare pentru vaccinare” în cea mai smart comună din România

„Şezătoare pentru vaccinare” în cea mai smart comună din România

Cele două acţiuni inedite din comuna Ciugud au ca scop stimularea vaccinării din zona rurală prin oferirea posibilităţii cetăţenilor de a se vaccina în propria gospodărie sau în puncte temporare amenajate cât mai aproape de casele lor.

„Direcţia de Sănătate Publică Alba salută şi susţine iniţiativa Primăriei Ciugud de a veni în întâmpinarea locuitorilor comunei, în special a celor vârstnici, în ceea ce priveşte vaccinarea împotriva COVID-19, prin crearea acestei acţiuni inedite – „Vaccinarea la poarta ta”. Este primul maraton de vaccinare gen door-to-door organizat în mediul rural din judeţ şi ne dorim ca şi alte comunităţi rurale să aibă astfel de iniţiative pentru care ne arătăm toată deschiderea”, a spus Alexandru Sinea, directorul executiv al DSP Alba.

„Vaccinare la poarta ta” şi „Şezătoare pentru vaccinare” sunt două acţiuni prin autorităţile locale au încercat să aducă vaccinarea cât mai aproape de cetăţeni.

„Ne bucură deschiderea de care s-au bucurat în rândul cetăţenilor noştri aceste acţiuni pilot şi sperăm să existe cât mai multe iniţiative de acest fel, care să stimuleze vaccinarea în mediul rural. Să nu uităm că 45% din populaţia României trăieşte în mediul rural şi aici există cele mai mari provocări pentru campania naţională de vaccinare. Cred că este şi de datoria noastră, a primarilor şi autorităţilor locale, să sprijinim campania de vaccinare, aceasta fiind soluţia pentru a reveni la normalitatea pe care ne-o dorim cu toţii şi pentru a învinge pandemia”, a spus Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud.

De vineri până duminică, în Ciugud se derulează o campanie amplă de vaccinare a populaţiei prin care testează, în premieră naţională, două acţiuni inedite pentru stimularea vaccinării în mediul rural: „Vaccinare la poarta ta” şi „Şezătoare pentru vaccinare”. Derulate în parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică Alba, acţiunile au ca scop aducerea vaccinării cât mai aproape de cetăţeni, astfel încât să nu mai fie nevoiţi să se deplaseze la centrele fixe de vaccinare din municipiul Alba Iulia.

„Vaccinare la poarta ta” va însemna organizarea unor echipe mobile de vaccinare, care se vor deplasa la poarta cetăţenilor care s-au programat anterior pentru vaccinare. Astfel, orice persoană, cu vârsta peste 18 ani, s-a putut programa on-line, telefonic sau prin sms, în perioada 4 – 12 mai 2021, pentru a primi prima doză de vaccin BioNTech/ Pfizer.

„Şezătoare pentru vaccinare” este cea de-a doua formă de vaccinare testată pilot în comuna Ciugud şi presupune organizarea unor puncte temporare de vaccinare în curtea unor localnici. Aici, în condiţii de distanţare şi cu respectarea normelor impuse de pandemie, se vor aduna mai mulţi vecini de pe o stradă şi vor fi vaccinaţi de echipele mobile, astfel încât să se reducă timpul necesar vaccinării şi monitorizării persoanelor vaccinate.

Ambele acţiuni pilot vor fi testate la Ciugud, iar dacă eficienţa lor va fi dovedită vor fi recomandate pentru a fi organizate şi în alte comunităţi rurale.

În paralel, Ciugudul continuă şi campania de informare „#VACCIN cu informaţii oficiale” prin care oferă informaţii utile despre vaccinarea naţională împotriva COVID – 19. Pe site-ul administraţiei locale sunt oferite prospectele oficiale ale vaccinurilor, detalii privind programarea naţională, răspunsuri la întrebări, raportări, dar şi alte informaţii provenite din surse oficiale, respectiv instituţiile care gestionează domeniul sănătăţii şi vaccinarea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici