Sezonul de croaziere în Portul Constanţa va fi deschis în 31 martie, de nava "The Oceanic"

Cel puţin 45 de nave de pasageri vor acosta, în sezonul de croaziere din acest an, la terminalul de pasageri al Portului Constanţa, estimându-se, faţă de anul trecut, o creştere cu circa şapte procente a numărului de turişti care vor ajunge astfel în România.

342 afișări
Imaginea articolului Sezonul de croaziere în Portul Constanţa va fi deschis în 31 martie, de nava "The Oceanic"

Sezonul de croaziere în Portul Constanţa va fi deschis în 31 martie, de nava "The Oceanic" (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat de marţi al Companiei Naţionale "Administraţia Porturilor Maritime” SA Constanţa, în sezonul de croaziere din acest an 45 de nave de pasageri au fost deja programate să acosteze la terminalul de pasageri al Portului Constanţa. Dintre acestea, 18 sunt nave maritime de mare capacitate.

"Pe baza acestor programări preliminare, Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa estimează o creştere cu circa şapte la sută a numărului de turişti, faţă de 2011", afirmă directorul general al companiei, Aurelian Andrei Popa.

Prima navă care va marca debutul sezonului de croaziere, "The Oceanic", va ajunge în Portul Constanţa în 31 martie.

"The Oceanic", sub pavilion Panama, are o lungime de 238 metri, o capacitate de 1.600 de pasageri şi un echipaj format din 560 de persoane. Nava face o croazieră în jurul lumii, care a început în 24 ianuarie din Portul Yokohama (Japonia) şi se va încheia în 29 aprilie la Keelung (Taiwan).

De asemenea, în premieră, în Portul Constanţa va sosi, în luna septembrie, Nava "Queen Victoria”, aparţinând companiei "Carnival". Nava are o capacitate de 2.014 pasageri şi un echipaj de 900 de persoane.

Şi navele fluviale revin în 2012 în Portul Constanţa, 12 asemenea vase anunţând escale la terminalul de pasageri. Prima navă fluvială care va reveni la Constanţa este "River Adagio" a companiei americane "Grand Circle".

"CN APM SA Constanţa este membră a asociaţiei internaţionale MedCruise din anul 2007 şi depune eforturi susţinute pentru atragerea în Portul Constanţa a marilor companii de croazieră. Facilităţile oferite de terminalul de pasageri din Constanţa se situează în gama de top a porturilor europene. Recent, compania a redus cu 50 la sută tarifele pentru pasagerii sosiţi în Portul Constanţa la bordul navelor fluviale pentru escale mai mici de 48 de ore", a mai afirmat directorul Aurelian Andrei Popa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici