Sfârşitul lumii, propovăduit şi în România. Pastorul care a adus isteria în SUA îşi face reclamă în Bucureşti

Mesajele unei organizaţii creştine - Family Radio -, care propovăduieşte sfârşitul lumii pe 21 mai au apărut pe mai multe panouri publicitare din Capitală, dar şi din ţară. Firma de panotaj implicată în popularizarea mesajului apocaliptic spune că nu încalcă nicio prevedere legală. "Această campanie are ca obiectiv lansarea postului de radio familyradio.com", se arată în comunicatul Euromedia & Beta Cons.

5328 afișări
Imaginea articolului Sfârşitul lumii, propovăduit şi în România. Pastorul care a adus isteria în SUA îşi face reclamă în Bucureşti

Sfârşitul lumii, propovăduit şi în România. Pastorul care a adus isteria în SUA îşi face reclamă în Bucureşti (Imagine: www.gandul.info)

Afişele publicitare însă dau drept sigur sfârşitul lumii, precizând scriptic: că "Biblia îl garantează".Panourile au fost amplasate în Timişoara, dar şi în Capitală, în zona Lujerului şi cartierul Titan. În colţul de jos din dreapta apare adresa unei paginii web care aparţine organizaţiei Family Radio, condusă de pastorul şi moderatorul radio Harold Camping, în vârstă de 89 de ani. Camping este cel care susţine că a descoperit un sistem matematic cu ajutorul căruia poate interpreta anumite informaţii criptate din Biblie. După calculele lui, Iisus va coborî pe pământ pentru a doua oară pe 21 mai 2011, ceea ce va aduce după sine "ziua judecăţii" şi sfârşitul lumii, relatează gandul.info.

Site-ul mamă al sectei lui Camping a fost tradus în 48 de limbi, inclusiv în limba română. Pe varianta autohtonă se găsesc şapte documente care detaliază mesajele organizaţiei misionare creştine precum şi trei înregistrări audio în care un bărbat citeşte o parte a explicaţiilor referitoare la Ziua Judecăţii. Lămuririle, potrivit acestuia, ar trebui "să aibă un impact profund asupra tuturor bărbaţilor, femeilor şi copiilor din lume".Tot pe site sunt precizate şi frecvenţele pe care poate fi recepţionat postul în România, precum şi intervalele orare ale transmisiunilor.

Utilizatorii de Twitter din România comentează pe marginea profeţiei ajunse şi pe panourile publicitare din România. Astfel, un utilizator - Daniel Alexe - se întreabă dacă vom avea parte de o Apocalipsă totală sau parţială, în vreme ce jurnalistul Vlad Petreanu scrie că "Sfârşitul lumii vine mâine. Din nou". Toate comentariile au fost reunite sub hashtag-ul #apocalipticwe, unde pot fi găsite glume şi sfaturi pentru a întâmpina sfârşitul lumii. "Cine-mi dă 1.000 de lei împrumut până poimâine", întreabă Paul Luca Horga, în timp ce un alt utilizator ne recomandă o spovedanie de moment în faţa şefului, căruia am putea să-i spunem ce credem despre el. Blogerul Nihasa (Bogdan Epure) îi compătimeşte pe cei care şi-au irosit banii pe un loc de veci, iar Matei Psatta recomandă o melodie, motivând că "Dacă tot murim, zic să murim cu stil".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici