Sibiu: Doi militari au fost răniţi într-un poligon de tragere din Cârţişoara. Unul dintre ei este în comă

Doi militari aflaţi într-un tanc au fost răniţi, miercuri seară, într-un poligon de tragere din localitatea sibiană Cârţişoara în timp ce făceau manevre, primele informaţii indicând că aceştia ar fi folosit muniţie reală, la ora transmiterii ştirii trei ambulanţe fiind trimise la locul incidentului.

1086 afișări
Imaginea articolului Sibiu: Doi militari au fost răniţi într-un poligon de tragere din Cârţişoara. Unul dintre ei este în comă

Sibiu: Doi militari au fost răniţi într-un poligon de tragere din Cârţişoara

UPDATE: Unul dintre militarii răniţi în poligon, aflat în comă, dus cu elicopterul la Târgu Mureş

Unul dintre militarii răniţi, miercuri seară, într-un poligon din localitatea sibiană Cârţişoara, a suferit un traumatism cranian cu plagă penetrantă şi este în comă, fiind transportat cu un elicopter la un spital din Târgu Mureş.

Directorul Serviciului Judeţean de Amblanţă Sibiu, Ovidiu Luca, a declarat corespondentului MEDIAFAX că unul dintre militarii răniţi, miercuri seară, în poligonul din localitatea Cârţişoara este în stare gravă.

"Acesta a suferit un traumatism cranio-cerebral, cu plagă penetrantă craniană, fiind în stare comatoasă. Pacientul a fost transportat de către echipajul SMURD", a declarat Ovidiu Luca.

Potrivit acestuia, pacientul a fost preluat, în jurul orei 23.30, de un elicopter şi transportat la un spital din Târgu Mureş.

Conform sursei citate, celălalt militar a suferit un traumatism cranio-cerebral şi o leziune a gambei drepte, dar este conştient.

Cel de-al doilea militar a fost preluat de la locul accidentului de ambulanţa Spitalului Militar Sibiu, care l-a transportat la Spitalul Judeţean Sibiu.

La ora transmiterii acestei ştri, pacientul este în investigaţii la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, unde va rămâne internat.

Potrivit primelor informaţii, miercuri seară, la numărul de urgenţă 112 a fost primit un apel conform căruia doi militari dintr-un poligon de tragere în localitatea sibiană Cârţişoara, aflaţi într-un tanc, ar fi fost răniţi în timpul unor manevre.

Trei ambulanţe s-au îndreptat spre locul incidentului pentru preluarea răniţilor.

Primele date arată că cei militari ar fi fost răniţi cu muniţie reală.

Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sibiu, Ovidiu Luca, a declarat corespondentului MEDIAFAX că din informaţiile pe care le deţine până la această oră viaţa niciunuia dintre cei doi soldaţi nu este pusă în pericol.

"Există două victime în urma unui eveniment care a avut loc în poligon. Am înţeles că unul dintre ei are răni superficiale, escoriaţii şi arsuri fără probleme, cel de-al doilea fiind rănit puţin mai grav. Nici în cazul celui de-al doilea, din câte am înţeles până acum după comunicarea colegilor, la telefon, nu se pune problema ca viaţa acestuia să fie pusă în pericol", a spus Ovidiu Luca.

Potrivit sursei citate, spre locul accidentului s-au deplasat o ambulanţă de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Sibiu, una de la Spitalul Militar din Sibiu şi un echipaj SMURD.

Luca a mai spus că răniţii ar putea fi transportaţi fie la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, fie la Urgenţa Spitalului Militar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici