Sibiu: Două persoane suprinse de o avalanşă în munţii Făgăraş

Două persoane au fost suprinse, sâmbătă după-amiază, de o avalanşă în munţii Făgăraş, în timp ce coborau cu schiurile, însă au reuşit să iasă singure de sub stratul de zăpadă.

2 afișări
Imaginea articolului Sibiu: Două persoane suprinse de o avalanşă în munţii Făgăraş

Sibiu: Două persoane suprinse de o avalanşă în munţii Făgăraş

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, este vorba de o femeie şi un bărbat care coborau pe schiuri de la Bâlea Lac la Bâlea Cascadă, ei fiind susprinşi de o avalanşă la peste 1.500 de metri altitudine.

Tinerii sunt din Braşov şi au fost însoţiţi de la locul accidentului şi până la Bâlea Cascadă de un salvamontist.

Potrivit acestuia, tinerii au reuşit să iasă singuri din zăpadă şi au coborât până la baza muntelui, neavând răni care să le împiedice deplasarea.

Serviciul Salvamont Sibiu a anunţat risc de avalanşă de gradul trei – risc însemnat – pentru tot sfârşitul de săptămână şi îi sfătuieşte pe turişti să nu se aventureze pe trasee periculoase.

La Bâlea Lac stratul de zăpadă măsoară peste o sută de centimetri, iar vântul a bătut, sâmbătă, cu peste 60 de kilometri la oră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici