Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Ioan Boc a ajuns în satul Răchiţele

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Ioan Boc, tatăl premierului Emil Boc, a ajuns miercuri după-amiază în satul Răchiţele, judeţul Cluj, şi a fost adus în curtea casei în care a locuit, unde a fost oficiată o scurtă slujbă la care au asistat primul-ministru, familia şi vecini.

408 afișări
Imaginea articolului Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Ioan Boc a ajuns în satul Răchiţele

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Ioan Boc a ajuns în satul Răchiţele (Imagine: Vasile Magradean/Arhiva Mediafax foto)

Maşina mortuară care a adus sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Ioan Boc a fost însoţită de premierul Emil Boc, de soţia acestuia, Oana, şi de cele două fiice, Patricia şi Cezara.

Sicriul a fost aşteptat în curtea casei de către mama premierului, Ana Boc, de fraţii acestuia, de mai multe rude şi vecini, dar şi de preotul paroh al bisericii din localitate, Traian Boc, care a oficiat o scurtă slujbă de pomenire.

În timpul slujbei, premierul Emil Boc a stat lângă mama sa şi a îmbrăţişat-o.

După slujbă, sicriul a fost depus în casă, în timp ce pe un gard din curte au fost depuse mai multe coroane de flori din partea unor rude şi vecini.

După ora 18.30, în casa familiei Boc va avea loc priveghiul, conform tradiţiei.

Ioan Boc a suferit un accident vascular cerebral, fiind internat, în 13 decembrie, la Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca.

În noiembrie, Ioan Boc a fost internat la Spitalul de Pneumologie din Cluj, cu o afecţiune pulmonară. El a fost externat după câteva zile, timp în care i-au fost făcute mai multe investigaţii şi i s-a recomandat un tratament.

Tatăl premierului a suferit, anii trecuţi, alte două accidente vasculare cerebrale.

Ioan Boc a decedat, marţi seară, la Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca, la vârsta de 87 de ani, după ce a suferit, în ultimii ani, trei atacuri vascular-cerebrale.

Directorul Spitalului de Recuperare din Cluj-Napoca, Sanda Patrichi, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că Ioan Boc a murit în urma unui stop cardio-respirator, "în condiţiile unei suferinţe vasculare multiple, la vârsta şi patologia" acestuia.

Premierul Emil Boc a ajuns, marţi seară, în jurul orei 22.45, la la Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca, alături de soţia sa şi de cele două fiice, după şedinţa de Guvern care a durat aproximativ 40 de minute.

Boc nu a dorit să facă declaraţii la spital, spunând doar: "Aveţi grijă de părinţii voştri pentru că sunt cel mai important dar pe care ni l-a dat şi vi l-a dat Dumnezeu pe lumea asta".

Înmormântarea lui Ioan Boc va avea loc joi, de la ora 12.00, la cimitirul din curtea bisericii din satul Răchiţele, judeţul Cluj.

La ceremonia funerară sunt aşteptaţi să participe şi membri ai Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici