Simptomele acuzate de femeia din Arad nu sunt cauzate de vaccinarea contra virusului A/H1N1 - minister

Comitetul de gripă al Ministerului Sănătăţii a decis miercuri, după analiza documentelor medicale ale femeii internate la Spitalul Judeţean Arad, cu suspiciune de reacţie după vaccinarea contra virusului A/H1N1, că simptomele acuzate de aceasta nu au fost cauzate de administrarea vaccinului.

22 afișări
Imaginea articolului Simptomele acuzate de femeia din Arad nu sunt cauzate de vaccinarea contra virusului A/H1N1 - minister

Simptomele acuzate de femeia din Arad nu sunt cauzate de vaccinarea contra virusului A/H1N1

Comitetul de gripă al Ministerului Sănătăţii (MS) a analizat, miercuri, documentele medicale ale pacientei, transmise de către unitatea sanitară.

Potrivit unui comunicat al MS, Comitetul de gripă al ministerului a decis, pe baza datelor clinice şi paraclinice, că "nu poate fi reţinută o afectare neurologică a pacientei, aceasta nu prezintă niciun element clinic obiectiv în acest sens".

Astfel, specialiştii infecţionişti şi epidemiologi din cadrul Comitetului de gripă au declarat că este puţin probabilă o relaţie de cauzalitate între administrarea vaccinului pandemic şi simptomatologia acuzată de pacientă, dar cazul rămâne în continuare în evaluare, potrivit documentului.

Femeia, în vârstă de 30 de ani, a fost internată, la sfârşitul săptămânii trecute, la Spitalul Judeţean din Arad, după ce a susţinut că are dureri musculare şi febră, la 14 zile după vaccinarea împotriva gripei cu virusul A/H1N1.

"A făcut o reacţie adversă neobişnuită la vaccin, în opinia mea, în sensul că persistă mialgiile de aproape două săptămâni, cu stări febrile, stare generală alterată. Tratamentul iniţial a implicat şi o simptomatologie convulsivă", a declarat, luni, dr. Dana Negru, director epidemiologic în cadrul DSP Arad.

Responsabilii DSP spuneau că, în judeţ, au fost vaccinate cu Cantgrip peste 13.000 de persoane şi că şase dintre acestea au avut reacţii adverse, dintre care trei au fost internate, două cu reabilitare completă, acest din urmă caz fiind şi cel mai grav.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici