Sinaia: Mai multe imobile, avariate de brazii dezrădăcinaţi din cauza vântului

Mai multe imobile din Sinaia au fost avariate de brazii dezrădăcinaţi în ultimele zile din cauza vântului puternic, cel mai recent caz de acest gen petrecându-se, joi, pe strada Şoimului, din staţiune.

4 afișări

Potrivit unui comunicat dat publicităţii, vineri, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, un echipaj al Detaşamentului de pompieri Sinaia a intervenit, joi dimineaţă, pentru înlăturarea unui brad căzut pe acoperişul unei case de pe strada Şoimului. Aceasta a fost a doua astfel de intervenţie a pompierilor sin Sinaia săptămâna aceasta, după ce, marţi, reprezentanţi ai ISU Prahova au lucrat, timp de o oră şi 20 de minute, pentru tăierea şi îndepărtarea altui brad care a căzut pe acoperişul unui imobil de pe strada Aosta.

La sfârşitul săptămânii trecute, alţi doi brazi au căzut peste două imobile de pe străzile Calea Codrului şi Căşăriei, proprietarul imobilului din Calea Codrului rămânând o noapte întreagă blocat în locuinţă, pentru că bradul a căzut chiar la intrarea în casă şi a rupt firele de telefonie.

Ofiţerul de presă al Primăriei Sinaia, Mădălina Roşu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX că în ultima săptămână şi pe domeniul public a căzut un brad, pe strada Pinului. Mădălina Roşu a precizat că, în urmă cu mai mult timp, administraţia locală a făcut o inventariere a pomilor aflaţi pe domeniul public, care ar putea prezenta pericol în sensul că la un vânt puternic ar putea cădea, iar în urma acestei inventarieri au fost marcaţi 60 de arbori, 39 dintre aceştia fiind deja tăiaţi.

Sursa citată a precizat că săptămâna viitoare câţiva pomi uscaţi din cimitirul din Sinaia vor fi, de asemenea, tăiaţi. Reprezentantul Primăriei Sinaia a mai spus că administraţia locală poate interveni pentru inventarierea şi tăierea pomilor care reprezintă un risc în cazul unui vânt puternic numai dacă aceştia se află pe domeniul public. Dacă astfel de pomi se află în curţile oamenilor, proprietarii trebuie să anunţe Primăria, reprezentanţii acesteia urmând să verifice şi să marcheze pomul care ulterior va fi tăiat numai dacă acesta reprezintă un pericol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici