Sindicaliştii ameninţă Ministerul Justiţiei că ar putea bloca activitatea penitenciarelor

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) atrage atenţia ministrului Cătălin Predoiu că poliţiştii din penitenciare vor bloca activitatea închisorilor din cauza lipsei de reacţie a acestuia vizavi de problemele din puşcării.

1703 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii ameninţă Ministerul Justiţiei că ar putea bloca activitatea penitenciarelor

Un comunicat al sindicatului susţine că Penitenciarul Vaslui şi Penitenciarul Deva sunt primele închisori în care angajaţii vor face exces de zel în îndeplinirea sarcinilor profesionale pentru a bloca activitatea celor două penitenciare, la începutul lunii august 2022.

Birocraţia a atins cote alarmante în penitenciare, iar aplicarea întocmai a regulamentelor interne ar bloca activitatea oricărei închisori. Drepturile deţinuţilor nu ar mai putea fi asigurate, iar activităţile cu persoanele condamnate s-ar bloca, inclusiv prezentarea la instanţele de judecată a persoanelor private de libertate ar fi îngreunată, declară Cosmin Dorobanţu, preşedintele FSANP.

Sindicatele din penitenciare consideră că dacă ministrul Cătălin Predoiu s-ar implica direct în găsirea unor soluţii la problemele recurente din închisori, relaţia dintre poliţiştii de penitenciare şi conducerea Ministerului Justiţiei s-ar detensiona.

Tensiunile dintre poliţiştii de penitenciare şi ministrul Cătălin Predoiu au apărut pe fondul lipsei de reacţie publică a ministrului justiţiei vizavi de informaţiile apărute în spaţiul public legate de modificarea condiţiilor de pensionare a angajaţilor din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, mai arată documentul.

Ministrul apărării Vasile Dîncu şi ministrul de interne Lucian Bode au avut poziţii publice ferme care au venit în sprijinul militarilor şi poliţiştilor, pe când Cătălin Predoiu, în calitate de ministru al justiţiei a preferat să tacă, deşi Ministerul Justiţiei este minister avizator al tuturor actelor normative cu incidenţă asupra drepturilor esenţiale legate de salarizarea si pensionarea poliţiştilor, militarilor şi poliţiştilor de penitenciare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici