Sindicaliştii care pichetează sediul PDL, nemulţumiţi că sunt filmaţi de Jandarmerie

Sindicaliştii care pichetează sediul central al PDL au acuzat, miercuri, un reprezentant al Jandarmeriei, că i-a filmat pe ascuns, fiind îmbrăcat în civil, şi au criticat PDL şi pe preşedintele Traian Băsescu că nu doresc să le asculte revendicările.

22 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii care pichetează sediul PDL, nemulţumiţi că sunt filmaţi de Jandarmerie

Sindicaliştii care pichetează sediul PDL, nemulţumiţi că sunt filmaţi de Jandarmerie (Imagine din arhivă; Adrian Cojocaru/Mediafax Foto)

Aproximativ 30 de persoane aparţinând sindicatelor bugetare, respectiv TESA, CSDR, Sanitas, Spiru Haret şi FSLI pichetează, miercuri, intrarea în sediul central al PDL din Aleea Modrogan, având autorizaţie până la ora 13.00. Sindicaliştii spun că au primit autorizaţie de pichetare, acesta fiind motivul pentru care la protest sunt doar aproximativ 30 de persoane.

Sindicaliştii îşi exprimă nemulţumirea folosind fluiere, aceştia declarându-şi dezamăgirea că nu au fost primiţi de niciun lider al Partidului Democrat Liberal.

"Tot poporul român este la dispoziţia unui Boc, unui Băsescu sau a câtorva de aici care îşi bat joc de ceea ce se întâmplă în România", a spus liderul Federaţiei Spiru Haret, Gheorghe Izvoranu.

El a arătat că va lăsa un document la partid, în condiţiile în care nimeni din PDL nu a ieşit să le asculte revendicările.

"Este un dispreţ total faţă de toţi care sunt aici, reprezentanţi ai unor categorii de salariaţi din sistemul bugetar", a spus Izvoranu.

În timpul manifestaţiei, sindicaliştii au intrat în conflict cu un reprezentant al Jandarmeriei care îi filma în civil, după ce i s-a cerut să se legitimeze acesta îmbrăcând o jachetă cu însemnele instituţiei.

Sindicaliştii au acuzat că această filmare, făcută pe ascuns, este a Serviciilor Secrete. "Nu înţelegem de ce, noi am cerut să se legitimeze, pentru că în conformitate cu prevederile Constituţiei, noi nu putem fi filmaţi decât dacă persoana respectivă are aprobarea noastră", au spus sindicaliştii.

Ei au mai precizat că cel care i-a filmat a îmbrăcat jacheta cu însemnele Jandarmeriei abia după ce au protestat, şi, în plus, nu a dorit să se legitimeze.

Pe de altă parte, aproximativ 100 de sindicalişti, membri ai Alianţei Bugetarilor, pichetează, miercuri, sediul PSD.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de efectele aplicării legilor asumate de Guvern, spunând că astfel îşi vor pierde din drepturi şi li se vor diminua salariile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici