Sindicaliştii de la Bechtel anunţă mitinguri dacă Guvernul nu va finanţa autostrada

Conducerea sindicatului din cadrul companiei americane Bechtel a anunţat, marţi, că va iniţia "o serie de presiuni" la adresa Guvernului pentru continuarea asigurării finanţării lucrărilor la Autostrada Transilvania.

18 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii de la Bechtel anunţă mitinguri dacă Guvernul nu va finanţa autostrada

Sindicaliştii de la Bechtel anunţă mitinguri dacă Guvernul nu va finanţa autostrada (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Conducerea sindicatului din Bechtel anunţă că va iniţia "o serie de presiuni" la adresa Guvernului pentru continuarea asigurării finanţării lucrărilor la Autostrada Transilvania, dar şi la adresa constructorului pentru respectarea prevederilor legale în ceea ce priveşte concedierile colective.

Secretarul regional al Sindicatului "Familia”, Nicolae Feneşan, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că presiunile vor consta în mitinguri de protest şi pichetări ale prefecturilor, dacă nu vor fi asiguraţi banii necesari.

"Dacă nu suntem auziţi, demersurile noastre sunt urmate de presiuni de genul mitinguri de protest, pichetarea prefecturilor şi se vor adresa autorităţilor. Vom face aceleaşi demersuri la adresa companiei Bechtel şi vom avea adunări generale în care membrii de sindicat vor decide ce este de făcut. E important că facem lucruri concrete pentru oameni şi pentru autostradă”, a spus Feneşan.

Secretarul regional al Sindicatului "Familia” a afirmat că este nevoie de o decizie politică pentru continuarea lucrărilor la Autostrada Transilvania.

"Vom face presiuni şi am făcut deja adrese la primul-ministru, către ministerele Transporturilor, Finanţelor şi Muncii, am avut şi contacte cu cei de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Trebuie să se ia o decizie politică legată de faptul că lucrările la autostradă trebuie să continue în condiţii legale, inclusiv în ceea ce priveşte respectarea contractului Bechtel cu Guvernul României”, a spus Nicolae Feneşan.

Liderul de sindicat de la compania Bechtel, Mihai Lup, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că, în prezent, pe şantierul Autostrăzii Transilvania mai lucrează circa trei sute de persoane, care se ocupă de conservarea lucrărilor, în timp ce restul sunt în şomaj tehnic şi primesc 75 la sută din salariu.

"Un număr de 1.200 de angajaţi pe şantierul autostrăzii au primit în 10 decembrie 2008 adrese prin care sunt trimişi în şomaj tehnic până în 9 februarie. Restul angajaţilor au primit adrese similare în 5 ianuarie, astfel încât pe şantier mai sunt trei sute de persoane care lucrează la conservare”, a spus Lup.

El a subliniat că sindicaliştii vor acţiona pentru ca Bechtel să nu treacă la concedierea colectivă a celor 2.300 de angajaţi de pe şantier, aşa cum intenţionează să procedeze conducerea companiei.

Feneşan şi Lup au participat, marţi, la o întâlnire cu conducerea Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj, în cadrul căreia s-au căutat soluţii pentru prevenirea concedierii colective, considerată ilegală.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici