Sindicaliştii de la ICA Ghimbav nu ajung la un punct comun cu AVAS

Liderul de sindicat al intreprinderii de Construcţii Aeronautice (ICA) Ghimbav, Şuba Arpad, s-a întâlnit, luni, cu reprezentanţii AVAS, însă nu a ajuns la nicio înţelegere cu aceştia, urmând ca greva generală începută în data de 18 septembrie să continue, posibil şi cu proteste de stradă.

38 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii de la ICA Ghimbav nu ajung la un punct comun cu AVAS

Sindicaliştii de la ICA Ghimbav nu ajung la un punct comun cu AVAS

"Practic, discuţiile de azi (luni - n.r.) au fost zero. Cei de la AVAS nu sunt de acord nici cu disponibilizările voluntare pe Legea 116 şi nici nu au elaborat un alt program. Am vorbit cu vicepreşedintele Emil Benţan şi mi-a spus că nu are niciun plan de revitalizare a societăţii, dar nici nu vrea să o închidă. A ţinut-o întruna că nu poate fi aplicată lichidarea voluntară pentru că nu e clarificată situaţia capitalului social şi a terenului", a declarat Şuba Arpad.

Prin urmare, angajaţii ICA Ghimbav vor continua greva generală şi nu vor reporni producţia, fiind posibil să recurgă şi la proteste de stradă, potrivit sursei citate. Liderul de sindicat a precizat că fiecare zi reprezintă o pierdere pentru societate, deoarece cheltuielile societăţii sunt mai mari decât veniturile, iar în ultimii ani datoriile societăţii au crescut de la 3,6 milioane dolari la 7 milioane dolari.

Cei 155 de angajaţi ai societăţii au intrat pe 18 septembrie, în grevă generală, după trei zile consecutive de protest, fiind nemulţumiţi că nu şi-au primit lichidarea pe luna iulie şi salariul integral pe luna august.

Totuşi, pe 19 septembrie, conducerea societăţii a virat în conturile salariaţilor doar 64% din lichidarea pe luna iulie.

"Este exclus să ne întoarcem la lucru până nu ne plătesc la zi. Apoi vom mai discuta", a adăugat Şuba.

Sindicaliştii au solicitat AVAS ca angajaţii să fie disponibilizaţi cât mai urgent astfel încât să beneficieze de prevederile Legii 116 privind acordarea de salarii compensatorii, lege ce expiră pe 31 decembrie, aşa cum s-a întâmplat la Tractorul şi Rulmentul Braşov.

Conducerea sindicatului a propus AVAS încă din 4 septembrie soluţia lichidării voluntare, însă aceasta nu a acceptat alternativa.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici