Video Sindicaliştii din administraţia locală au pichetat sediul Guvernului

Aproximativ 250 de sindicalişti din administraţia publică locală au pichetat, miercuri, timp de două ore, sediul Executivului.

19 afișări

La protest au participat sindicalişti din mai multe judeţe ale ţării, respectiv Prahova, Giurgiu, Ialomiţa, Brăila şi Galaţi.

Sindicaliştii au avut bannere cu mesajele "Vrem salarii decente", "Administraţia publică nu este Cenuşăreasa societăţii", "Stop falimentării instituţiilor statului", "Nu ne mai minţiţi", "Vrem creşteri reale ale salariilor mici", "Jos incompatibilităţile pentru funcţionarii din primării, prefecturi, consilii judeţene şi instituţii de sub autoritatea acestora".

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţia Locală (FNSAL), Răzvan Bordeanu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că principala revendicare se referă la reorganizarea grilei de salarizare din administraţia publică, care se stabiliteşte la Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS).

Bordeanu a susţinut că sindicaliştii sunt nemulţumiţi de faptul că anumite funcţii publice şi contractuale din administraţia publică locală nu se regăsesc în grila de salarizare, un astfel de exemplu fiind arhitectul şef.

 

Totodată preşedintele FNSAL a precizat că sindicaliştii cer eliminarea incompatibilităţilor astfel încât funcţionarilor publici din administraţia locală să li se permită să aibă şi un al doilea loc de muncă.

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţia Locală (FNSAL) a decis, în Consiliu Naţional, declanşarea acţiunilor de protest, a informat, luni, Federaţia.

Sindicaliştii cer reorganizarea grilelor de salarizare din domeniul administraţiei publice şi alocarea sumelor necesare aplicării noilor ierarhizări, realizarea ueni descentralizări reale prin delegarea către administraţiile publice locale nu doar a competenţelor, ci şi a resurselor materiale şi umane, rediscutarea regimului incompatibilităţilor în contextul apariţiei legii privind sistemul unitar de salarizare bugetar şi realizarea şi întărirea dialogului social la nivelul institutţiilor administraţiei publice locale.

La acţiuni au fost anunţaţi angajaţi din administraţia locală (funcţionari publici şi personal contractual), din cadrul consiliilor judeţene, primăriilor, direcţiilor generale de asistenţă socială şi protecţia drepturilor copilului, direcţii de evidenţă informatizată a persoanei şi instituţii de cultură.

Următoarele acţiuni de protest programate sunt grevă de avertisment în 17 iunie şi grevă generală, în 30 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici