Sindicaliştii din administraţia publică se pregătesc de proteste

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) a convocat pentru sâmbătă Biroul Executiv pentru a stabili calendarul acţiunilor de protest faţă de intenţia ministrului Muncii, Paul Păcuraru, de a reduce numărul de salariaţi din administraţie cu 10%.

1 afișare

"Măsurile de protest vor consta din mitinguri în fiecare judeţ, la care vor participa angajaţii din primării şi consiliile judeţene şi un miting la Bucureşti. Actul normativ care va stabili reducerea numărului de personal va fi atacat la Curtea Constituţională", a declarat, miercuri, preşedintele FNSA, Valer Suciu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, în cazul în care se va decide reducerea numărului de salariaţi, se va ajunge inclusiv la grevă generală.

El susţine că sindicaliştii din administraţie vor sesiza şi Comisia Europeană în acest caz, urmând să arate că Guvernul de la Bucureşti încalcă legislaţia şi Constituţia României.

FNSA a solicitat Ministerului Muncii iniţierea de consultări pe tema reducerii personalului din administraţie sau a reducerii salariilor acestora cu 10%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici