Sindicaliştii din Educaţie anunţă că greva continuă şi miercuri

Liderii sindicaliştilor din Educaţie au anunţat marţi, la finalul întâlnirii de la Palatul Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis, că greva va continua şi miercuri.

226 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii din Educaţie anunţă că greva continuă şi miercuri

Sindicaliştii din Educaţie anunţă că greva continuă şi miercuri

Sindicaliştii au dezvăluit că preşedintele Iohannis a promis că se va implica pentru a realiza un acord privind aplicarea grilei de salarizare în forma convenită cu Ministerul Educaţiei. Asta înseamnă că salariul unui profesor debutant va fi cel mediu brut pe economie.

„Când preşedintele se implică în rezolvarea problemelor noastre, este un semn pozitiv, ne vom consulta cu colegii şi vom da un răspuns pe parcursul acestei seri. Nu este un pas înapoi, important este ca revendicările colegilor mei să fie rezolvate”, a declarat Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie Spiru Haret.

Greva va continua şi miercuri, au mai spus liderii de sindicat, după întâlnirea de la Palatul Cotroceni. Pe parcursul serii, în urma discuţiilor cu membrii de sindicat, liderii vor anunţa dacă şcolile se vor redeschide săptămâna viitoare, după minivacanţa de 1 iunie şi Rusalii.

„Le mulţumesc pentru susţinerea acordată, tot ceea ce facem noi este şi pentru ei”, a adăugat Marius Nistor, mesajul fiind adresat părinţilor şi elevilor care au susţinut protestul profesorilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici