Sindicaliştii din învăţământ, după cazul vandalizării şcolii de la Clejani: Solicităm creşterea numărului de psihologi şcolari

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ solicită Guvernului să ia măsuri urgente pentru creşterea numărului de psihologi şcolari şi să introducă pază, în contextul în care trei elevi au vandalizat o şcoală din Clejani, judeţul Giurgiu.

371 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii din învăţământ, după cazul vandalizării şcolii de la Clejani: Solicităm creşterea numărului de psihologi şcolari

Sindicaliştii din învăţământ, după cazul vandalizării şcolii de la Clejani: Solicităm creşterea numărului de psihologi şcolari

„Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) solicită Ministerului Educaţiei Naţionale măsuri urgente privind creşterea numărului de psihologi şcolari, dar şi introducerea pazei şi protecţiei în unităţile de învăţământ din întreaga ţară. Cazul grav care s-a petrecut în şcoala din Clejani, judeţul Giurgiu, unde trei copii au vandalizat întreaga clădire, este ceva greu de conceput. Imaginile cu şcoala vandalizată din Clejani, judeţul Giurgiu, sunt greu de descris, aşa cum este greu de conceput că trei elevi, cu vârste sub 10 ani, au fost capabili să distrugă totul în calea lor. Sălile de clasă şi holurile au fost devastate, iar şcoala nu poate fi, în acest moment, folosită, autorităţile făcând eforturi ca până la data de 20 septembrie să o reabiliteze, pentru a putea fi reluate cursurile”, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de FSLI.

Sindicaliştii din Învăţământ solicită Ministerului Educaţiei să ia măsuri urgente pentru creşterea numărului de consilieri şcolari în unităţile de învăţământ.

„Acest caz de o gravitate extremă ne arată, încă o dată, faptul că în toate unităţile de învăţământ avem nevoie urgentă de psihologi şcolari care să depisteze din timp astfel de comportamente şi să poată interveni. Prin urmare, cerem Ministerul Educaţiei Naţionale şi Guvernului României să adopte de urgenţă un act normativ prin care să fie mărit numărul de consilieri şcolari în toate unităţile de învăţământ. Totodată, cerem autorităţilor să aplice legislaţia în vigoare şi să asigure paza şi protecţia unităţilor de învăţământ. Dacă, cel puţin aceste două condiţii ar fi fost respectate, în acest moment, nu ne-am fi confruntat cu un astfel de caz de vandalism, extrem de grav”, se mai arată în comunicatul FSLI.

Şcoala primară din comuna Clejani, judeţul Giurgiu, a fost distrusă în totalitate de trei copii, enervaţi de o jucărie muzicală. Copiii au spart, timp de trei ore, tot ce au găsit în cale, de la centrala termică abia montată, la uşi şi grupuri sanitare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici