Sindicaliştii din Sănătate, nemulţumiţi că sărbătorile legale şi weekend-ul nu se mai plătesc dublu

Sindicaliştii din sistemul sanitar au declarat miercuri, după discuţiile cu Comisia bipartită care reanalizează Legea salarizării unice, că sunt nemulţumiţi atât de coeficienţii de ierarhizare, cât şi de faptul că în 2010 zilele de weekend şi sărbătorile legale lucrate nu vor mai fi plătite dublu.

86 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii din Sănătate, nemulţumiţi că sărbătorile legale şi weekend-ul nu se mai plătesc dublu

Sindicaliştii din Sănătate, nemulţumiţi că sărbătorile legale şi weekend-ul nu se mai plătesc dublu (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Prim-vicepreşedintele Sanitas, Adrian Bârea, s-a declarat nemulţumit de coeficienţii prevăzuţi pentru personalul din sistemul sanitar.

Potrivit lui Bârea, membrii Comisiei au promis că vor fi elaborate noi criterii, astfel încât să poată fi modificaţi anumiţi coeficienţi. Cu toate acestea, sindicaliştii cred că salariile personalului din sistemul sanitar nu vor putea fi majorate foarte mult.

"Dacă în 2009 un medic primar era la acelaşi nivel cu un conferenţiar universitar şi cu judecătorul de judecătorie, acum medicul primar se află în grilă cu două puncte sub conferenţiar sau judecător. Dacă vor fi făcute modificări, acestea ar putea să mai ridice puţin anumite categorii de angajaţi", a declarat prim-vicepreşedintele Sanitas.

Adrian Bârea a mai spus că Legea unitară de salarizare produce efecte, în 2010, pentru un număr mic de salariaţi, circa 100.000, acelaşi lucru urmând să se întâmple şi în 2011, când salariile vor rămâne îngheţate şi vor fi majorate doar salariile mici până la nivelul salariului minim pe economie garantat în plată anul viitor.

Prim-vicepreşedintele Sanitas a mai spus că sindicaliştii din Sănătate sunt nemulţumiţi de faptul că în 2010 nu se mai acordă plata dublă pentru zilele de weekend lucrate sau pentru cele de sărbători legale.

Şi preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa, Gheorghe Chiş, a reclamat decizia de suspendare a plăţii duble pentru zilele de sâmbătă şi duminică şi sărbătorile legale, precizând că sindicaliştii vor cere modificarea acestei măsuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici