Sindicaliştii se întâlnesc cu ministrul Educaţiei dacă nu se discută legea majorării salariilor

Membrii Federaţiei "Spiru Haret" şi FSLI au anunţat că merg, joi, la întâlnirea cu ministrul Educaţiei, Anton Anton, dacă tema discuţiilor nu este legea de majorare a salariilor cadrelor didactice cu 50 la sută, precizând că nu negociază o lege aprobată de Parlament.

12 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii se întâlnesc cu ministrul Educaţiei dacă nu se discută legea majorării salariilor

Sindicaliştii se întâlnesc cu ministrul Educaţiei dacă nu se discută legea majorării salariilor (Imagine: Mediafax Foto)

"Vom merge, joi, la întâlnirea cu ministrul Anton Anton numai dacă tema de discuţii este alta decât legea de majorare a salariilor. Nu avem ce discuta pe o lege aprobată de Parlament, sub nicio formă nu avem ce negocia. Pe altă temă putem discuta", a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, preşedintele "Spiru Haret", Gheorghe Izvoranu.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea, a spus că va participa la întâlnirea de joi cu ministrul Educaţiei, dar nu va negocia nimic pe legea de majorare salarială, pentru că aceasta "trebuie respectată aşa cum a fost votată de Parlament".

Şi liderul Federaţiei Alma Mater, Răzvan Bobulescu, a confirmat prezenţa la întâlnirea de joi cu ministrul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, Anton Anton.

Ministrul Anton Anton, i-a invitat pe liderii sindicatelor la discuţii, joi, la ora 10.00, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, Mihaela Suciu. Ea a precizat că discuţiile de joi vor avea în centru interesul elevilor şi că ministrul Educaţiei doreşte ca negocierile cu liderii sindicatelor să fie raţională şi echilibrată.

La discuţiile de la Ministerul Educaţiei au fost invitaţi liderii federaţiilor "Spiru Haret", Alma Mater şi FSLI.

Preşedintele Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN), Cătălin Croitoru, spune că FEN nu a acceptat şi nici nu va accepta vreodată negocierea legilor votate de Parlament, pentru că "legile trebuiesc respectate şi executate în primul rând de aceia care nu întâmplător poarta numele de Executiv".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici