Sindicat: angajat CNAIR mort de epuizare când dădea zăpada în Botoşani

Un angajat al CNAIR, în vârstă de 58 de ani, a murit din cauza epuizării în timp ce desfăşura activităţi de deszăpezire pe drumurile din Botoşani, reclamă Sindicatul Drumarilor „Elie Radu”, care atrage atenţia conducerii instituţiei că numărul mic al angajaţilor şi lipsa utilajelor creează probleme.

257 afișări
Imaginea articolului Sindicat: angajat CNAIR mort de epuizare când dădea zăpada în Botoşani

Sindicat: angajat CNAIR mort de epuizare când dădea zăpada în Botoşani

Potrivit Sindicatului Drumarilor „Elie Radu”, angajatul CNAIR mort de epuizare vineri în timp ce desfăşura activităţi de deszăpezire pe drumurile din Botoşani era singurul deservent de autofreză al SDN Botoşani.

El şi-a anunţat colegii că este foarte obosit şi a cerut să se odihnească, fiind însoţit la cea mai apropiată secţie de drumuri unde s-a pus să doarmă. Din păcate, acesta nu s-a mai trezit, spun sindicaliştii.

„Codul Roşu de vreme rea şi drumurile blocate de nămeţi îi ţine în alertă maximă pe drumarii din judeţele afectate dar şi pe colegii lor din întreaga ţară în timp ce firmele private care au contract cu CNAIR şi ar trebui să intervină la deszăpeziri stau pe dreapta şi încasează bani. Sindicatul Drumarilor „Elie Radu”, care reuneşte angajaţi din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), trage un semnal de alarmă asupra deciziilor profund incorecte care duc la lipsa de personal din cadrul direcţiilor regionale şi secţiilor locale de drumuri”, spun sindicaliştii.

Sindicatul Drumarilor „Elie Radu” pune decesul muncitorului din cadrul SDN Botoşani pe seama lipsei de personal.

„Este un semnal de alarmă în urma căruia decidenţii trebuie să înţeleagă efortul pe care îl depun zilnic angajaţii instituţiei. Facem precizarea că drepturile salariale ale muncitorilor din DRDP-uri şi secţiilor locale nu sunt mari în comparaţie cu personalul CNAIR Central , iar sporurile acordate sunt esenţiale pentru întregirea veniturilor şi pentru a duce o viaţă în condiţii decente. Cu un salariu de aproximativ 3.000 de lei, oamenii lucrează până la epuizare ca să asigure siguranţa circulaţiei pe drumurile publice. De mai bine de 80 de ore, drumari din toată ţara s-au alăturat colegilor din judeţele afectate de starea vremii. Aceştia mănâncă şi se odihnesc pe unde apucă în condiţii inumane”, atrag atenţia sindicaliştii.

Sindicatul Drumarilor „Elie Radu” atrage încă o dată atenţia conducerii CNAIR că numărul insuficient al angajaţilor şi lipsa utilajelor sunt probleme majore cu care drumarii din toată ţara se confruntă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cnair,
mort,
epuizare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici