Sindicatele cer majorarea salariilor în educaţie de la 1 ianuarie: este momentul ca educaţia să fie în mod real o prioritate

Sindicaliştii din învăţământ sunt nemulţumiţi de nivelul de salarizare din sistem, situat în pătrimea inferioară a grilelor de salarizare. Aceştia au depus luni la guvern petiţii semnate de peste 160.000 de salariaţi.

1207 afișări
Imaginea articolului Sindicatele cer majorarea salariilor în educaţie de la 1 ianuarie: este momentul ca educaţia să fie în mod real o prioritate

Sindicatele cer majorarea salariilor în educaţie de la 1 ianuarie: este momentul ca educaţia să fie în mod real o prioritate

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” şi Federaţia Naţională Sindicală „Alma Mater” au depus luni la Guvern petiţii semnate de 163.813 salariaţi din învăţământ.

Prin aceste semnături salariaţii îşi exprimă nemulţumirile faţă de nivelul de salarizare din sistem, situat în pătrimea inferioară a grilelor de salarizare.

„Aceste petiţii sunt cadoul de Moş Nicolae din partea angajaţilor din învăţământ pentru Guvernul României. Am ales această zi pentru a trage un semnal de alarmă faţă de salarizarea nemotivantă, care a generat exodul personalului calificat şi a condus la îmbătrânirea corpului profesoral, transformând cariera didactică într-una neatractivă pentru tinerii cu vocaţie”, arată sindicaliştii.

Aceştia cer majorarea salariilor în cel mai scurt timp şi aplicarea integrală a Legii-cadru nr. 153/2017 pentru toţi angajaţii din învăţământ, începând cu data de 1 ianuarie 2022 şi solicită ca, la stabilirea grilelor de salarizare pentru personalul din învăţământ, principiul de bază să fie acela că salariul profesorului debutant trebuie să reprezinte o pătrime din indemnizaţia Preşedintelui României.

Cele trei federaţii sindicale consideră că este momentul ca educaţia să fie în mod real o prioritate pentru întreaga clasă politică, iar această prioritate să fie reflectată, în primul rând, de procentul din PIB alocat învăţământului prin Legea bugetului de stat pe anul 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici