Sindicatele din educaţie consideră "incredibilă" decizia Guvernului

Sindicatele din educaţie consideră "incredibilă şi unică în lume" decizia Guvernului de a amâna aplicarea legii de majorare a salariilor cadrelor didactice şi spun că pregătesc acţiuni de protest, ameninţând chiar cu grevă.

18 afișări
Imaginea articolului Sindicatele din educaţie consideră "incredibilă" decizia Guvernului

Sindicatele din educaţie consideră "incredibilă" decizia Guvernului

"Este incredibil ce a făcut Guvernul, niciunde în lume nu s-a mai întâmplat aşa ceva, ca un Guvern să amâne sau să nu aplice o lege prin ordonanţă de urgenţă. Este o bătaie de joc mare faţă de învăţământ", a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, preşedintele Federaţiei Spiru Haret, Gheorghe Isvoranu.

Acesta a spus că fotografii ale premierului Călin Popescu Tăriceanu şi ale celor din Guvern care au fost de acord cu această decizie vor fi afişate la toate unităţile şcolare, iar profesorii nu vor mai vota niciodată Partidul Naţional Liberal.

La rândul său, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea, a declarat, pentru MEDIAFAX, că prin această decizie "Guvernul şi-a tăiat singur craca de sub picioare" şi nu crede că PNL va mai intra în Parlament.

Cornea a spus că va da în judecată Guvernul şi îi va convoca pe toţi liderii din teritoriu pentru a hotărî care sunt acţiunile de protest viitoare, ameninţând cu greva generală.

"Instituţiile fundamentale ale statului de drept - Parlamentul, Curtea Constituţională, Preşedinţia - nu au nicio valoare pentru Guvernul Tăriceanu. Legea este facultativă, iar dispreţul faţă de salariaţii din învăţământ este total", a declarat Aurel Cornea.

Potrivit liderului FSLI, prin măsura adoptată Executivul demonstrează că nu a alocat educaţiei 6% din PIB, cifrele fiind doar pe hârtie, iar în realitate nu sunt bani nici pentru plata salariilor până la sfârşitul anului.

"Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ nu va accepta încălcarea flagrantă a dreptului la o salarizare decentă a personalului din învăţământ. În aceste condiţii, în perioada imediat următoare, vom recurge la forme extreme de protest, mergând până la greva generală", a precizat Aurel Cornea.

Guvernul a decis ca termenul de aplicare a legii privind majorarea cu 50% a salariilor profesorilor să fie prorogat până la 1 aprilie 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici