Sindicatele din educaţie, mulţumite de decizia CC

Sindicatele din educaţie sunt mulţumite de decizia Curţii Constituţionale (CC) de a declara neconstituţională OUG privind amânarea până în 1 aprilie 2009 a majorării cu 50 la sută a salariilor cadrelor didactice şi spun că aşteaptă aplicarea legii votate de Parlament.

15 afișări
Imaginea articolului Sindicatele din educaţie, mulţumite de decizia CC

Sindicatele din educaţie, mulţumite de decizia CC (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele Federaţiei "Spiru Haret", Gheorghe Isvoranu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că prin această decizie Curtea Constituţională trebuie felicitată, afirmând că este foarte încântat de horărâre.

"Curtea Constituţională, în situaţia actuală, arată tuturor că legea trebuie să fie respectată de toţi, şi nu după bunul plac al unora. Este foarte clar că, prin această respingere, Curtea a arătat că instituţiile statului trebuie respectate şi Guvernul nu este deasupra tuturor", a precizat Isvoranu.

Liderul Federaţiei "Spiru Haret" a precizat că speră ca şi ultima ordonanţă a Guvenului privind majorarea salariilor profesorilor cu 28 la sută în două tranşe în 2009 să fie declarată neconstituţională de Curte.

Federaţiile sindicatelor din educaţie au făcut din nou apel la Avocatul Poporului, care urmează să sesizeze, în zilele următoare, Curtea Constituţională şi pentru ultima ordonanţă a Guvenului.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Aurel Cornea, a declarat, pentru MEDIAFAX, că se aştepta la această decizie a Curţii.

"Ca iniţiatori ai demersului către Avocatul Poporului eram convinşi că vom avea câştig de cauză într-un stat de drept. Suntem optimişti şi în ceea ce priveşte ultima ordonanţă, de asemenea neconstituţională, astfel că legea va trebui aplicată şi noi vom renunţa la greva generală programată pe 18 noiembrie", a explicat Cornea.

La rândul său, preşedintele Federaţiei "Alma Mater", Răzvan Bobulescu, a declarat că în urma deciziei Curţii Constituţionale profesorii trebuie să îşi primească salariile majorate cu 50 la sută de la 1 octombrie.

"Trebuie să ne luăm banii în acest caz. Cu siguranţă şi ultima ordonanţă a Guvernului va fi declarată neconstituţională, aceasta fiind o porcărie mai mare ca prima", a spus Bobulescu.

FSLI şi "Spiru Haret" au solicitat Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională şi în privinţa Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului aprobate luni prin care s-a decis majorarea graduală a salariilor cadrelor didactice cu până la 28 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici