Sindicatele i-au cerut lui Tăriceanu amânarea legii pensiilor private

Reprezentanţii celor cinci confederaţii sindicale i-au spus premierului Tăriceanu că legea pensiilor private conţine "disfuncţionalităţi" care pun sub semnul întrebării aplicarea acesteia şi au cerut amânarea datei de introducere a sistemului cu circa două luni, până la clarificarea problemelor.

2 afișări
Imaginea articolului Sindicatele i-au cerut lui Tăriceanu amânarea legii pensiilor private

Sindicatele au cerut, în discuţia cu Tăriceanu, amânarea legii pensiilor private cu minim două luni

La discuţiile de luni cu premierul au participat reprezentanţii Cartel Alfa, BNS, CNSLR-Frăţia, CSDR, Meridian şi ai Centrului Parteneriat pentru Egalitate.

Sindicatele au mai cerut ca pensia femeilor să nu fie redusă pentru perioada în care, din cauza concediilor de maternitate şi de creştere a copilului, acestea nu contribuie la sistemul de asigurări sociale

Ei au apreciat că nivelul comisionului şi formula de calcul pentru rata de rentabilitate a fiecărui fond de pensii private ar trebui să fie stabilite de Parlament, şi nu exclusiv de membrii comisiei de supraveghere, în urma unei dezbateri publice, şi au cerut ca funcţionarea sistemului, programată pentru 1 august, să fie amânată cu cel puţin una-două luni, pentru clarificarea tuturor problemelor legislative.

Reprezentanţii sindicatelor au fost asiguraţi de premier că propunerile pentru modificarea legii pensiilor private vor fi înaintate ministrului Muncii spre analiză, urmând să fie discutate din nou săptămâna viitoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici