Sindicatul Dacia: Noua ofertă nu aduce nimic în plus, iar greva continuă

Liderii sindicali de la Dacia Automobile Piteşti susţin că joi au primit, într-adevăr, o nouă ofertă de la patronatul uzinei, însă aceasta nu aduce nimic în plus, astfel că angajaţii continuă greva generală declanşată cu patru zile în urmă.

32 afișări
Imaginea articolului Sindicatul Dacia: Noua ofertă nu aduce nimic în plus, iar greva continuă

Sindicatul Dacia: Noua ofertă nu aduce nimic în plus, iar greva continuă

"Oferta cea nouă este practic vechea ofertă. Sunt cei 156 de lei pe care ni i-au oferit ieri în două tranşe, din martie şi din septembrie, plus sporurile şi bonusurile care, per total, e posibil să ajungă la 21 la sută, dar noi nu vrem o creştere cu 21 la sută adunând tot pachetul salarial. Noi vrem o mărire de salariu de 550 lei brut. Practic, oferta de azi este oferta de ieri, schimbată în formă, pusă altfel în discuţie, astfel încât să se înţeleagă că de la o zi la alta administraţia oferă ceva în plus. Practic nu oferă nimic. Suntem blocaţi la cei 156 de lei, ultima ofertă, iar astăzi nu am avut nicio întâlnire cu administraţia", a declarat Ion Iordache, viceliderul sindical al SC Automobile SA.

Potrivit acestuia, oferta sindicală de joi nu a fost adusă la cunoştinţa sindicatului, fiind anunţată doar în conferinţa de presă susţinută de directorul de comunicare Liviu Ion.

Administraţia SC Automobile SA Piteşti a reînnoit, joi, după mitingul angajaţilor, oferta către sindicalişti, fiind propusă o creştere de 16,7% a salariului mediu brut, dar şi o alternativă la lucrul în tură continuă, respectiv constituirea unei a patra echipe care să lucreze sâmbăta şi duminica.

Directorul de comunicare al SC Automobile SA Piteşti, Liviu Ion, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că pentru prima dată s-a propus o alternativă la soluţia lucrului în tură continuă, soluţie respinsă, cu o zi în urmă, de către sindicalişti.

"Aflând ieri (n.r.-miercuri) că sindicaliştii au respins categoric varianta lucrului în tură continuă, adică munca sâmbăta şi duminica cu acelaşi efectiv, astăzi am găsit soluţia constituirii celei de-a patra echipe care să lucreze 12 ore sâmbăta şi 12 ore duminica, fiind vorba despre oameni nou angajaţi", a spus Liviu Ion.

Potrivit acestuia, administraţia Automobile Dacia a făcut o nouă ofertă de creştere salarială care asigură fiecărui angajat o majorare a veniturilor cu cel putin 250 de lei brut pe lună, adică 171 de lei net pe lună. Oferta vizează o majorare cu 20 la sută a salariului minim brut lunar, respectiv cu 16,7 la sută a salariului mediu de bază brut lunar.

Administraţia Automobile Dacia susţine că la majorarea salarială se adaugă o primă lunară pentru rezultatele anului 2007 de 8,33 la sută din salariul de bază individual brut lunar, cu un minim de 94 de lei brut/lună, care va fi acordată de la 1 ianuarie 2008.

"Vreau să vă spun că nu trebuie privit stricto-sensu creşterea salarială, ci trebuie văzute şi multitudinea de facilităţi pe care le au salariaţii. De exemplu, salariaţii în acest moment beneficiază de 170 de lei pe lună bani de tichete de masă. Le-am propus 94 de lei primă lunară, deci trebuie privit pachetul salarial în ansamblu, care duce la o creştere cu 250 de lei a actualelor salarii", a declarat Liviu Ion.

Aproximativ nouă mii de angajaţi ai Dacia Piteşti şi sindicalişti de la BNS au participat, joi, la un miting de protest la Mioveni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici