Sindicatul de la ArcelorMittal Hunedoara susţine revendicările sindicaliştilor de la Galaţi

Sindicatul "Solidaritatea" din ArcelorMittal Hunedoara susţine "necondiţionat şi în totalitate" revendicările siderurgiştilor de la Galaţi privind drepturile salariale şi îi vor sprijini "logistic şi uman" la toate nivelurile.

32 afișări
Imaginea articolului Sindicatul de la ArcelorMittal Hunedoara susţine revendicările sindicaliştilor de la Galaţi

Imagini din arhiva Mediafax Foto

"Facem acest lucru deoarece conlucrarea noastră de aproape patru ani este una perfectă şi ne-am convins de faptul că ai noştri colegi urmăresc doar binele şi interesele angajaţilor ArcelorMittal Galaţi, fiind totodată rezonabili (poate prea rezonabili) în susţinerea obiectivelor lor şi în negocierea cu reprezentanţii patronatului", se arată într-un comunicat al Sindicatului "Solidaritatea" din ArcelorMittal Huneroara remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

Aproximativ 20-30 de reprezentanţi ai Sindicatului "Solidaritatea" din ArcelorMittal Galaţi au participat, marţi, la pichetul de protest organizat la intrarea în principala cale de acces pe platforma siderurgică gălăţeană, nemulţumiţi de oferta salarială a patronatului.

Sindicatul "Solidaritatea" a decis să picheteze timp de trei zile combinatul după ce negocierile salariale au eşuat. Reprezentanţii muncitorilor au respins oferta de majorare cu 9,5% propusă de patronat şi cer o mărire cu 25% a fondului de salarii, respectiv 275 de lei în plus la salariul de bază al fiecărui angajat, în condiţiile în care salariul minim brut este de 610 lei.

De asemenea, sindicaliştii gălăţeni cer suplimentarea sporului de week-end lucrat de la 25 la 50%, iar cele patru prime anuale să fie de 300 de lei, în loc de 120 cât sunt în prezent. Sindicaliştii mai vor suplimentarea ajutorului de deces în cazul familiilor siderurgiştilor care mor în accidente de muncă şi împărţirea în mod egal a sumei de două milioane de lei aferente biletelor de odihnă şi tratatment.

Reprezentanţii administraţiei ArcelorMittal Galaţi au refuzat să comenteze acţiunile de protest iniţiate de Solidaritatea, susţinând că, din punctul lor de vedere, negocierile salariale pot continua deoarece Contractul Colectiv de Muncă este valabil până în vară.

Alături de alte trei formaţiuni sindicale, Sindicatul "Solidaritatea" de la ArcelorMittal Galaţi a înregistrat deja conflictul de muncă la Direcţia de Muncă, reprezentanţii angajaţilor susţinând că termenul legal de negociere de 60 de zile este încheiat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici