Sindicatul STB: Am obţinut mărirea tuturor salariilor. Nu va mai fi grevă

Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti anunţă că a obţinut, marţi, o majorare a salariilor tuturor angajaţilor, după discuţiile de la Primăria Capitalei cu viceprimarul general Stelian Bujduveanu. Nu va mai fi grevă, anunţă sindicaliştii.

519 afișări
Imaginea articolului Sindicatul STB: Am obţinut mărirea tuturor salariilor. Nu va mai fi grevă

Sindicatul STB: Am obţinut mărirea tuturor salariilor. Nu va mai fi grevă

„Am avut o întâlnire foarte bună cu reprezentanţii sindicatului şi cu conducerea STB. S-a abordat creşterea salariului minim pe economie de la 3.000 la 3.300 de lei şi cum poate fi implementată această creştere, care este impactul pe care îl va avea. S-au discutat despre modificarea unor articole din contractul colectiv de muncă. Cred că acest conflict s-a stins, în zilele următoare vom avea draftul noului CCM, analizat de ambele părţi şi sperăm ca până la finalul lunii acest contract colectiv de muncă să intre în linie dreaptă. Am căzut de acord asupra acelei majorări salariale generate de creşterea salariului minim pe economie. Avem din partea conducerii sindicatului asigurările că acest conflict de muncă a fost stins", a declarat viceprimarul general Stelian Bujduveanu.

Reprezentanţii Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti se declară mulţumiţi că au obţinut corelarea tuturor salariilor din STB SA cu acea creştere a salariului minim pe economie, care se va face în două etape, în octombrie 2023 şi ianuarie 2024.

„Am făcut un pas foarte important astăzi, cu ajutorul domnului viceprimar general Stelian Bujduveanu. Practic, după discuţia de astăzi, considerăm că acest conflict de muncă de la nivelul STB poate fi încheiat. Am discutat despre modalitatea de implementare a salariului minim pe economie la nivelul STB SA, ţinând cont de ceea ce preconizăm că va hotărî Guvernul, şi anume creşterea salariului minim pe economie la 3.300 de lei, din luna octombrie, şi la 3.750 de lei din ianuarie 2024. Am reuşit să convenim modul de implementare a unui lucru foarte important pentru noi, şi anume câteva retuşuri privind modul de salarizare la nivelul societăţii. Salariile vor fi corelate cu creşterea salariului minim pe economie, în cele două etape. Urmează să te întâlnim cu executivul STB SA şi să punem la punct amănuntele cu privire la înregistrarea noului Contractului Colectiv de Muncă", a spus Vasile Petrariu, preşedintele Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti.

Menţionăm că luni a fost numit un nou director general, Daniel Istrate, în locul lui Adrian Crit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici