Video Singura variantă care le-a mai rămas. Zeci de oameni protestează prin traversarea unui drum european care trece prin Iaşi, cerând o PASARELĂ PIETONALĂ

Aproximativ 30 de persoane au traversat strada minute în şir, duminică seară, pe Drumul European 85, la intrarea în Iaşi dinspre Târgu Frumos, nemulţumiţi că viaţa lor este pusă zilnic în pericol deoarece în zonă nu există pasarele pietonale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1025 afișări

Mai mulţi oameni din Iaşi şi din Valea Lupului au ieşit, duminică, în zona Popas Păcuraru şi au traversat minute în şir pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de faptul că autorităţile locale nu amplasează pasarelă peste DE 85 care trece prin localitate. În acest timp, coloanele de maşini s-au întins pe kilometri întregi.

Demersul lor a venit la doar câteva zile după ce o asistentă a murit în urma unui accident rutier produs în timp ce traversa strada pe o trecere de pietoni.

Deşi există 3 treceri de pietoni pe o distanta de 4 kilometri, mulţi şoferi circulă cu viteză pe şoseaua europeană cu viteză, iar în ultima perioadă s-au produs mai multe accidente.

În timpul mitingului, oamenii au protestat paşnic traversând strada de pe un tronson de drum pe altul şi au afişat mai multe pancarte cu mesajul "Vrem pasarele".

"Trecerea de pietoni este o soluţie de avarie. Am avut o nouă victimă în Valea Lupului, la o trecere de pietoni. Am cerut pasarele. Soluţia cea mai bună. Se reduce riscul. Siguranţa cetăţeanului ar trebui să fie pe primul plan dar vedem că acest lucru nu este respectat nici în Iaşi şi nici în Valea Lupului. Comuna a avut excedent bugetar. În şedinţa de Consiliu Local din septembrie taxele şi impozitele au fost majorate cu peste 50%, dar ne zic că nu au bani pentru pasarelă. E o miniciună pe faţă. Am ieşit la primul protest, am ieşit la al doilea, ieşim în continuare până vor fi puse aceste pasarele, astfel încât copiii noştri să treacă în siguranţă strada", a declarat Cristian Nistor, organizatorul protestului.

În opinia sa şi a altor persoane, pe drumul DE 85 care traversează localitatea Valea Lupului ar trebui să fie minimum trei pasarele, pentru ca astfel să fie asigurată şi o fluidizare a traficului rutier.

"Suntem solidari cu cei care stau în Valea Lupului, mai ales că sunt mulţi tineri care s-au mutat în zonă şi au copii care trebuie să ajungă la şcoală. Chiar dacă au fost puse treceri de pietoni au fost accidente rutiere, ceea ce ne arată că nu sunt o soluţie viabilă", a declarat o ieşeancă.

Trecerile de pietoni au fost contestate şi de alţi protestatari, unii dintre aceştia locuind în zonă de mai bine de 20 de ani.

"Nu are cum să fie bine atâta timp cât viaţa pietonului este pusă în pericol. Acum două-trei zile a fost călcată o persoană pe trecerea de pietoni. În ţară există pasarele. Ne-am uitat pe site, patru pasarele costă 100.000 de lei. Această trecere de pietoni a costat 20.000 de euro. Vopseaua nu se mai cunoaşte. O pasarelă nu ar mai fi pus viaţa în pericol. Se invocă faptul că nu se pot pune pasarele din cauza bătrânilor. Ce facem cu ăsta care e viitorul nostru? Nu am văzut bătrâni care nu ar putea să treacă o pasarelă. Şi bătrânii trebuie să trăiască, şi copiii, şi noi. Trebuie găsite soluţii, mai ales pentru traficul de la orele de vârf, când e foarte aglomerat", au declarat mai mulţi protestari.

Un protest similar s-a desfăşurat pe 30 mai, după ce un copil a fost spulberat pe trecerea de pietoni. Lunar pe această porţiune de drum mai mulţi pietoni sunt accidentaţi de şoferii vitezomani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici