Sinistraţii din Petroşani au ales să doarmă în casele inundate ca să le păzească

Prima noapte de după inundaţiile din Petroşani a reprezentat o nouă încercare pentru persoanele rămase pe drumuri după ce locuinţele lor au fost distruse de ape.

247 afișări
Imaginea articolului Sinistraţii din Petroşani au ales să doarmă în casele inundate ca să le păzească

Sinistraţii din Petroşani au ales să doarmă în casele inundate ca să le păzească

Odată cu lăsarea întunericului, oamenii au început să se pregătească de culcare. Fiecare pe unde apuca. Cât mai aproape însă de casă.

La lăsarea întunericului încă era forfotă pe strada Aviatorilor din Petroşani, cea mai afectată de inundaţii. Dezorientaţi şi trişti, oamenii sunt de acord să schimbe două vorbe cu oricine e dispus să-i asculte. Vorbesc toţi deodată şi fiecare ar vrea să-ţi arate nenorocirea care i-a cuprins. După 24 de ore de la momentul inundaţiilor, îşi amintesc fiecare clipă care le-a tulburat liniştea.

Una dintre locatarele dintr-un apartament situat la parterul unui bloc afectat încearcă să-şi amintească cât a muncit pentru a-şi amenaja apartamentul. Mai avea de modernizat doar bucătăria, însă apa i-a înghiţit, într-o clipă, o investiţie de circa două sute de milioane de lei vechi. Se bucură însă că nu dormea în momentul în care apa a pătruns în casă, pe geamuri şi pe uşi, fiindcă şansele să scape vie erau minime. Împreună cu soţul şi cu un cumnat au ales să doarmă într-o Dacie veche. Şi asta doar pentru a-şi păzi apartamentul.

Un alt bărbat, în scaun cu rotile, având piciorul drept tăiat de la genunchi, a rămas şi el de pază în apartament. Şi-a dus fetiţa de şase ani la vecinii de la etajul întâi, iar el cu soţia au ales să doarmă în paturi improvizate, respectiv el direct în scaunul cu rotile, iar ea în singurele două fotolii salvate, puse cap la cap.

Aşadar, oamenii au ales să se culce în locuri improvizate sau la vecini deşi autorităţile locale au pregătit pentru sinistraţi spaţii în care să poată înnopta.

"Două familii mi-au confirmat că vor înnopta în spaţiile pregătite de noi. Nu ştiu ceilalţi dacă vor accepta. Noi suntem pregătiţi pentru a-i adăposti pe toţi cei rămaşi fără locuinţă”, a declarat, luni seară, primarul din Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi.

Şi administratorul unui hotel din Petroşani, unde duminică noaptea au dormit 14 persoane cu copii mici, avea pregătite camere pentru cei care aveau nevoie de adăpost, însă nici măcar o persoană nu a ales această variantă.

Persoanele sinistrate din Petroşani nu pot spune ce vor face mâine, dar aşteaptă o minune pentru a-şi regăsi liniştea.

Încet-încet, oamenii se retrag pentru a putea trece peste noapte, prima de după cea mai urâtă experienţă a vieţii lor. Liniştea din cartier este tulburată, sporadic, de câte o maşină de pompieri plină cu apă venită pentru a spăla mâlul lăsat de viitură pe străzile dintre cele câteva zeci de blocuri peste care duminică noaptea a venit viitura.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici