Sistem mobil pentru scanarea containerelor în Portul Constanţa şi în Portul Constanţa-Sud

Un sistem mobil autonom care permite scanarea vehiculelor şi containerelor în Portul Constanţa şi în Portul Constanţa-Sud a intrat în dotarea Direcţiei de Poliţie Transporturi a Poliţiei Române.

281 afișări
Imaginea articolului Sistem mobil pentru scanarea containerelor în Portul Constanţa şi în Portul Constanţa-Sud

Sistem mobil pentru scanarea containerelor în Portul Constanţa şi în Portul Constanţa-Sud

Sistemul a fost realizat în cadrul unui proiect european care permite modernizarea instrumentelor de lucru utilizate în investigarea faptelor de evaziune fiscală, contrafacere de bunuri, contrabandă cu ţigări, migraţie ilegală şi a altor infracţiuni înrudite.

Sistemul este compus dintr-un scaner mobil instalat pe un autovehicul de transport ce se poate amplasa în zonele de control şi care „radiografiază” vehicule şi containere atât în staţionare, cât şi în mers.

Scanerul are capacitatea de a „privi” prin containerele din oţel şi poate fi controlat de la distanţă, în condiţii de radiaţie profesională zero pentru poliţistul operator.

Echipamentul este dotat cu un sistem informatic de imagistică şi o aplicaţie software, instalată pe centrul portabil de comandă, ce realizează separarea spectrală a materialelor organice şi anorganice.

În dotarea Poliţiei Române, mai există un sistem de supraveghere video de înaltă rezoluţie, pentru monitorizarea de la distanţă a procesului de scanare, precum şi un subsistem automatizat de protecţie a zonei de excludere.

Prin folosirea noului sistem, timpul mediu de verificare a unui container scade de la câteva ore la câteva minute, reducând astfel timpii de aşteptare şi eficientizând munca poliţiştilor.

Proiectul CargoScan 2018 se derulează pe o perioadă de 18 luni. În urma semnării contractului de finanţare, bugetul alocat este de peste 1,5 milioane de euro, dintre care mai mult de 1,2 milioane de euro reprezintă finanţare nerambursabilă de la Comisia Europeană, iar aproape 310.000 de euro constituie co-finanţare susţinută de Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici