Tudorel Toader, întâlnire cu premierul Dăncilă înaintea şedinţei de Guvern. Ministrul Justiţiei a fost chemat de urgenţă din Japonia | VIDEO

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a anunţat joi că înaintea şedinţei de Guvern a avut loc întâlnirea dintre ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi premierul Dăncilă, privind situaţia din DNA, aşa cum a cerut şeful Guvernului. Ministrul justiţiei a fost chemat de urgenţă în România pentru a lua măsuri privind conducerea instituţiei. UPDATE: Şedinţa de guvern s-a încheiat, iar declaraţia de presă a fost susţinută de purtătorul de cuvânt.

9779 afișări
Imaginea articolului Tudorel Toader, întâlnire cu premierul Dăncilă înaintea şedinţei de Guvern. Ministrul Justiţiei a fost chemat de urgenţă din Japonia | VIDEO

LIVE Declaraţii la finalul şedinţei de Guvern, susţinute de purtătorul de cuvânt. Ministrului Justiţiei nu s-a decis când va face anunţul cu privire la situaţia de la DNA. Tudorel Toader a venit în sala de şedinţe însoţit de premier | VIDEO

"A existat o discuţie înainte de şedinţa de Guvern. Domnul ministru al Justiţiei va face o declaraţie de presă la Ministerul Justiţiei în această după-amiază", a spus Barbu.

Declaraţia se va referi la situaţia de la DNA şi măsurile pe care ministrul le va solicita.

Şedinţa de guvern a început joi cu o scurtă declaraţie din partea premierului Dăncilă în care aceasta nu a spus nimic despre revocarea procurorului şef al DNA. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a ajuns la Guvern pentru a participa la şedinţă însoţit de premierul României, de vicepremierul Paul Stănescu şi de ministrul de Interne, Carmen Dan.

Ministrul Justiţiei a fost chemat de urgenţă din Japonia, de premierul Viorica Dăncilă, după ce în spaţiul public au apărut înregistrări cu procurori ai DNA. Înainte de şedinţa de guvern, cel mai probabil, prim-ministrul a avut o discuţie cu Tudorel Toader.

Declaraţia premierului Dăncilă de la începutul şedinţei de Guvern

„Domnul ministru Tudorel Toader va vorbi de argumentele pe care le-a luat în calcul. Dar îi voi solicita să aibă o declaraţie în ceea ce priveşte decizia dumnealui, după ce vom avea o discuţie în prealabil”, a declarat Viorica Dăncilă miercuri.

De asemenea, aceasta a declarat că nu s-a discutat acest subiect în şedinţa CEX. Întrebată dacă Toader ar trebui să discute despre situaţia din DNA şi în coaliţie, Dăncilă a răspuns că, în primul rând, ministrul Justiţiei ar trebui să discute cu ea.

„Nu cred că pot eu să spun dacă cineva poate sau nu mai poate conduce DNA. Pentru mine este important că cetăţenii trebuie să aibă în continuare încredere în instituţiile statului, trebuie să aibă încredere în justiţie, nu trebuie să vorbim despre întreaga justiţie, să acuzăm întreaga justiţie, dar trebuie să redăm credibilitatea oamenilor în justiţie. Eu, ca prim-ministru, sunt îngrijorată şi nu mă simt confortabil, aşa cum am spus, în momentul în care am văzut că pot fi făcute probe pentru un prim-ministru”, a adăugat premierul.

Chestionată cu privire la un posibil dosar al său în acest context, Dăncilă a susţinut că orice este posibil.

„Orice e posibil, dacă acolo a existat un precedent, poate exista şi al doilea precedent, dar eu cred că toate aceste detalii le poate da cineva care este îndreptăţit să o facă, adică ministrul Justiţiei”, a declarat premierul.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, miercuri seara, că nu a avut o discuţie cu ministrul Justiţiei privind înregistrările apărute în ultima perioadă, în care procurorii DNA sunt acuzaţi de trucarea unor probe.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici