Situaţia din judeţul Tulcea, unde ninge abundent, monitorizată de o aeronavă a MAI

Situaţia creată de ninsorile abundente şi vânturile puternice în judeţul Tulcea va fi monitorizată de o aeronavă a Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), în urma unei dispoziţii a şefului Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, Valentin Fătuloiu.

32 afișări
Imaginea articolului Situaţia din judeţul Tulcea, unde ninge abundent, monitorizată de o aeronavă a MAI

Aeronavă MAI (Imagine din arhivă; Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Aeronava MI-8/736, din dotarea Unităţii Speciale de Aviaţie Bucureşti, va avea la bord personal al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea şi al prefecturii din judeţ. Aceasta va survola zona în funcţie de condiţiile meteorologice, se arată într-un comunicat de presă de luni al MAI.

În ultimele 24 de ore, la nivel naţional au fost mobilizaţi peste 1.600 de angajaţi MAI, care au intervenit cu aproape 1.400 de mijloace de intervenţie pentru a soluţiona probleme cauzate de ninsoarea abundentă.

Autorităţile au monitorizat 16 localităţi izolate şi 48 de localităţi care au rămas fără energie electrică. Situaţia privind energia electrică a fost remediată în nouă localităţi, precizează sursa citată.

Totodată, în judeţul Dolj au fost stabilite trei puncte critice (Craiova - Leu - Puţuri - Castranova - Apele Vii - Amarăşti, Boureni - Afumaţi şi Craiova-Radovan-Întorsura), unde se vor deplasa trei autocamioane pentru a evacua persoanele blocate în respectivele localităţi, cu autoturismele înzăpezite.

Persoanelor blocate în anumite localităţi le va fi asigurată cazarea, cu ajutorul Comitetelor locale pentru Situaţii de Urgenţă şi le vor fi oferite mâncare, apă şi pături, potrivit sursei citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici