SITUAŢIA DRUMURILOR NAŢIONALE: Circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă. Nu sunt drumuri cu trafic întrerupt

Circulaţia pe drumurile naţionale din zonele de munte se desfăşoară în condiţii de iarnă, nefiind artere cu trafic întrerupt, a anunţat, sâmbătă, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

969 afișări
Imaginea articolului SITUAŢIA DRUMURILOR NAŢIONALE: Circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă. Nu sunt drumuri cu trafic întrerupt

Circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă. Nu sunt drumuri cu trafic întrerupt (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax foto)

"Carosabilul este umed în Dobrogea şi Muntenia şi parţial umed în restul ţării", a precizat CNADNR într-un comunicat de presă.

Echipele de intervenţie ale CNADNR au acţionat în noaptea de vineri spre sâmbătă cu 235 de autoutilaje, fiind împrăştiate pe drumurile naţionale 1.313 tone de material antiderapant.

"Menţionăm că, prin decizia directorului general al CNADNR, Daniela Drăghia, directorii Direcţiilor Regionale de Drumuri şi Poduri sunt direct responsabili pentru asigurarea condiţiilor de siguranţă a circulaţiei pe întreaga reţea de drumuri naţionale, prin activitatea de prevenire şi intervenţie pentru combaterea poleiului şi înzăpezirii drumurilor", se mai arată în comunicatul citat.

CNADNR face apel la şoferi să respecte restricţiile de viteză, să adapteze viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere şi să echipeze vehiculele adecvat.

Informaţii privind starea drumurilor naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul CNADNR, la numerele de telefon 021/264.33.33, 021/9360 sau de pe pagina de internet www.cnadnr.ro/Situatia Drumurilor Nationale.

Meteorologii au avertizat că de vineri seară până sâmbătă seară va ninge viscolit la munte, în sud-estul Transilvaniei şi în Moldova, iar în sud şi sud-est va ploua. Vântul va sufla în rafale care vor depăşi 90 de kilometri pe oră, viscolind sau spulberând zăpada, în special în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali.

Ninsorile viscolite vor fi trecătoare în Moldova, îndeosebi sâmbătă. În sud şi sud-est va ploua, cantităţile de apă depăşind izolat 25-30 de litri pe metru pătrat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici