Video SITUAŢIA ÎN ŢARĂ: Ajutoare pentru persoanele afectate de zăpadă. Sute de locuinţe, deszăpezite de jandarmi, pompieri, militari şi poliţişti - INFORMAŢII ÎN TIMP REAL

Sute de locuinţe au fost deszăpezite de jandarmi, pompieri, militari şi poliţişti. Guvernul va aproba, miercuri, acordarea de ajutoare umanitare de urgenţă pentru persoanele afectate de zăpadă.

1168 afișări

Guvernul va aproba, miercuri, acordarea de ajutoare umanitare de urgenţă pentru persoanele afectate de zăpadă din judeţele Brăila, Buzău, Galaţi, Vaslui şi Vrancea.

Ajutoarele vor fi acordate sub forma unor produse, scoase din rezervele de stat.

Furnizarea ajutoarelor, cu titlu gratuit, va fi aprobată prin hotărâre de guvern.

MApN: 240 de militari participă la acţiunile de deszăpezire în Vrancea, Brăila,Vâlcea, Buzău, Galaţi

Astfel, la Măicăneşti şi Ciorăşti, în judeţul Vrancea, 100 de militari cu patru autocamioane deszăpezesc căile de acces, iar în localitatea Gemenele, din judeţul Brăila, militarii însoţesc o echipă ENEL care acţionează pentru remedierea defecţiunilor la reţeaua de distribuţie a curentului electric.

În judeţul Brăila, la Scorţaru Nou, şi în judeţul Vâlcea, la Glăvile, se acţionează pentru deszăpezirea căilor de comunicaţii. 18 militari din Brigada 10 Geniu, de la Brăila, cu 3 autocisterne şi un autocamion, transportă 60 de tone de motorină pe rutele Brăila-Făurei-Galbenu şi Brăila-Făurei-Jirlău, în sprijinul autorităţilor publice locale.

De asemenea, militarii continuă acţiunile de deszăpezire în localităţile Lupele şi Pechea (judeţul Galaţi), Făurei (judeţul Brăila) şi pe DN 22 Râmnicu-Sărat - Brăila (judeţul Buzău) şi DJ 678 (judeţul Vâlcea).

Totodată, ministrul Apărării a anunţat că l-a desemnat pe şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Nicolae Ciucă, să coordoneze toate misiunile de ajutorare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate în zonele afectate de ninsori abundente şi viscol.

Peste 200 de locuinţe din Buzău, Vrancea şi Brăila, deszăpezite de jandarmi, pompieri şi militari

Peste 200 de locuinţe din Buzău, Vrancea şi Brăila au fost deszăpezite de jandarmi, pompieri, militari şi poliţişti, în unele localităţi din judeţul Buzău fiind distribuite medicamente, apă şi alimente, potrivit Ministerului Afacerilor Interne.

În judeţul Buzău, jandarmii duc, miercuri dimineaţă, în localitatea Odăile, medicamente, alimente şi pături.

Peste 40 de jandarmi, 16 pompieri şi 59 de militari au acţionat, marţi, cu camioane, şenilate şi ATV-uri, pentru deblocarea căilor de acces în localitatea Vadu Paşii. În urma intervenţiei au fost deszăpezite 73 de locuinţe (111 persoane), şcoala generală şi grădiniţa din Vadu Paşii, şcoala generală şi grădiniţa din Scurteşti, şcoala generală şi biserica Ciocârlia, dispensarele din Vadu Paşii şi Scurteşti. Au fost degajate drumurile din aceste localităţi, inclusiv în zone în care stratul de zăpadă măsura între 1,5 şi trei metri.

De asemenea, angajaţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi cei ai Jandarmeriei Române, împreună cu echipe de intervenţie ale Ministerului Apărării Naţionale, au acţionat în localităţile Glodeanu Siliştea, Râmnicelu şi Puiceşti, pentru deblocarea căilor de acces şi a gospodăriilor. Angajaţii MAI au intervenit pentru deszăpezirea unei şcoli şi a 42 de locuinţe (84 persoane) din localităţile Cârligu Mare, Cârligu Mic şi Văcăreasca.

Pompierii de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au deszăpezit 17 locuinţe (28 persoane) din localităţile Râmnicelu şi Puieşti, precum şi Azilul de Bătâni şi Centrul de Recuperare din Râmnicu Sărat.

În cadrul unei misiuni de salvare, pompierii buzoieni au apelat la o autospecială de transport victime multiple aparţinând ISU Mureş, pentru a transporta, de la Buzău către Bucureşti, patru pacienţi ce necesitau asistenţă medicală de specialitate.

Un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie, pus la dispoziţia MApN, a transportat, marţi, personal medical, jandarmi şi militari în localitatea Vâlcelele. Elicopterul a fost folosit şi pentru transportarea a 700 de kilograme de alimente pentru locuitorii aflaţi în dificultate din localităţile Moşeşti, Vâlcelele şi Amara. Alimente de primă necesitate au fost distribuite şi în localităţile Robeasca şi Balta Albă. De asemenea, jandarmii buzoieni au distribuit medicamente, apă şi alimente populaţiei din localităţile Stănila şi Nehoiu.

Un detaşament format din 12 jandarmi a intervenit în localitatea Valea Râmnicului pentru deblocarea căilor de acces şi deszăpezirea a 15 locuinţe (15 persoane), a bisericii, farmaciei şi dispensarului din localitate.

Jandarmii buzoieni au acţionat cu ajutorul unei autospeciale în comuna Poşta Câlnău, pentru salvarea unei persoane ce necesita îngrijiri medicale de specialitate şi pentru deszăpezirea a 10 locuinţe.

Pe drumurile naţionale din judeţul Buzău închise sau pe cele cu restricţii de circulaţie au fost filtre ale Poliţiei Rutiere.

În judeţul Vrancea, echipaje de salvatori de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au acţionat, marţi, în comuna Măicăneşti, ajutând la deszăpezirea gospodăriilor, în special către sursele de apă şi locurile în care erau depozitate lemnele.

În judeţul Brăila, miercuri, începând de la ora 8.00, în localitatea Gemenele acţionează 20 de jandarmi pentru deszăpezirea comunei, ajutarea persoanelor vârstnice şi a celor aflate în dificultate.

Aproape 300 de poliţişti au acţionat marţi pentru fluidizarea traficului, siguranţa rutieră şi informarea şoferilor cu privire la condiţiile de trafic din judeţ.

Totodată, 40 de jandarmi brăileni au participat la acţiuni de deszăpezire a căilor de acces şi a locuinţelor, în localităţile Cazasu şi Tudor Vladimirescu.

Angajaţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit, marţi, la deszăpezirile din localităţile Tichileşti, Movila Miresii şi Gropeni.

Un elicopter SMURD a intervenit în localitatea Racoviţă pentru transportul unei gravide, aceasta fiind dusă în Portul Militar Brăila, de unde a fost preluată de o ambulanţă a serviciului judeţean.

Totodată, un elicopter de capacitate mare de tip MI-17 a executat misiuni de salvare în localitatea Bordei Verde, de unde a preluat un bărbat cu hemoragie digestivă şi unul cu varice esofagiene. Aeronava a transportat apoi, din localitatea Vişani, o gravidă de 17 ani, un bărbat cu afecţiuni cardiace şi un altul cu enterocolită. Aceştia au fost preluaţi din Portul Militar Brăila de două ambulanţe, fiind transportaţi la unităţi medicale.

Elicopterul SMURD a mai efectuat, marţi, un zbor către localitatea Racoviţă, de unde a preluat şi transportat două persoane de 80 şi, respectiv, 87 de ani, ambele cu afecţiuni grave, ce necesitau de urgenţă intervenţii medicale. Pacienţii au fost transportaţi către Spitalul Judeţean Buzău.

Locuitorii a şapte comune din Brăila, în continuare izolaţi din cauza ninsorilor

Trei localităţi din judeţul Galaţi sunt încă izolate, miercuri, din cauza ninsorilor, un drum naţional - DN 24 D - şi două drumuri judeţene fiind blocate, în timp ce în judeţul Brăila sunt izolate 15 sate din şapte comune, fiind închise sau cu trafic restricţionat 24 de drumuri judeţene.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, Eugen Chiriţă, în judeţ sunt încă izolate, din cauza ninsorilor, localităţile Griviţa, Scânteieşti şi cătunul Lupele, care au în total aproximativ 4.200 de locuitori.

De asemenea, sunt închise din cauza zăpezii Drumul Naţional 24D, între localităţile Bălăbăneşti şi Cuca şi drumurile judeţene DJ 252H Tecuci - Furceni şi DJ 255 pe sectorul Cuca - Rediu.

Conform sursei citate, pe celelalte drumuri din judeţ se circulă cu dificultate.

Reprezentanţii ISU Galaţi spun că în ultimele 24 de ore a fost nevoie de intervenţie medicală de urgenţă în cazul a 20 de persoane aflate în zonele în care a nins abundent, iar zăpada a fost viscolită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici