Situaţie alarmantă la Roşia Montană: Nivelul apei a scăzut cu 40 de centimetri

În gospodăriile din zona Roşia Montana, jud. Alba, care ar putea fi în pericol de inundaţii locuiesc în total 268 de persoane, din care 126 s-au autoevacuat, 137 au refuzat evacuarea si 5 persoane au fost evacuate.

1157 afișări
Imaginea articolului Situaţie alarmantă la Roşia Montană: Nivelul apei a scăzut cu 40 de centimetri

Situaţie alarmantă la Roşia Montană: Nivelul apei a scăzut cu 40 de centimetri

Potrivit ISU Alba, duminică seara, la ora 20.30 se intervine cu 3 motopompe de mare capacitate pentru deversarea apei din lacul de acumulare, o motopompă fiind pregatită să intervină, iar două motopompe vor interveni la nevoie pentru evacuarea apei din zona îngustă a albiei pe raza localităţii Roşia Montană (zona locuită).

Cota apei în lacul de acumulare a scăzut cu 40 de centimetri.

În gospodăriile din zona care ar putea fi în pericol de a fi inundată locuiesc în total 268 de persoane, din care 126 s-au autoevacuat, 137 au refuzat evacuarea şi 5 persoane au fost evacuate în spaţii puse la dispoziţie de autorităţile publice (internatul şcolar de la liceul din Abrud).

Potrivit ISU Alba, autorităţile au fost sesizate în noaptea de sâmbătă spre duminică, prin apel la 112, de primarul comunei Roşia Montană cu privire la o avarie la golirea de fund a Barajului Lacului Piscicol Tăul Mare.

Pentru protecţia populaţiei aflată în proximitatea barajului, a fost dispusă măsura evacuării preventive a localnicilor din avalul Lacului de acumulare Piscicolă Tăul Mare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici