Erorile care pun vieţi în pericol: Un poliţist şi familia sa, cu toţii bolnavi de COVID-19, au fost pur şi simplu „uitaţi” acasă. Ambulanţa a venit după două zile

  • Un poliţist din cadrul Secţiei Regionale de Transporturi Bucureşti, testat pozitiv pentru COVID-19, împreună cu soţia şi cei doi copii, unul dintre ei sugar, a fost „uitat” acasă.
  • Ambulanţa a venit după două zile şi medicii au decis să rămână la domiciliu, însă starea s-a agravat.
2238 afișări
Imaginea articolului Erorile care pun vieţi în pericol: Un poliţist şi familia sa, cu toţii bolnavi de COVID-19, au fost pur şi simplu „uitaţi” acasă. Ambulanţa a venit după două zile

Mediafax FOTO

Situaţia incredibilă a fost făcută publică de Sindicatul Europol.

„Colegul nostru Buciuc Ciprian din cadrul Secţiei Regionala de Politie Transporturi Bucureşti a fost confirmat pozitiv luni, 27 iulie, împreună cu soţia şi cei 2 copii în vârstă de 3 ani şi respectiv 2 luni. După ce sâmbătă, 25 iulie, aceştia au fost testaţi de către DSP la domiciliu, luni 27 iulie au primit răspunsul ca fiind confirmaţi pozitiv, DSP, urmând să trimită o ambulanţă pentru evaluarea clinică, deşi aceştia au manifestat în toată această perioadă stări febrile, dureri de cap, vomă şi dificultăţi grave de respiraţie. Ei bine, ghinion, ambulanţa abia după două zile a venit, în data de 29 iulie transportându-i ulterior la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti, unde, după o evaluare sumară, au fost puşi să semneze că se vor interna la domiciliu, pe motiv că nu mai sunt locuri disponibile, deşi aceştia au susţinut că starea lor de sănătate precară le-ar putea pune în pericol viaţa”, scrie pe site-ul Europol.

În 30 iulie, poliţistul a luat din nou legătura cu DSP Bucureşti, solicitând o ambulanţă, deoarece dificultăţile de respiraţie s-au agravat atât pentru el, cât şi pentru copii, aveau stări de vomă cu cheaguri de sânge, starea sa de sănătate a acestora fiind deteriorată în condiţiile în care poliţistul şi familia sa nu au fost evaluaţi medical de un specialist.

„DSP Bucureşti l-a pus în aşteptare, menţionând că vor trimite o ambulanţă la domiciliul acestora, deşi în urmă cu numai două zile au spus la fel şi au trimis după mai bine de 48 ore. Din moment în moment, starea colegului şi a familiei acestuia se poate agrava, aceştia fiind neputincioşi în faţa unui sistem depăşit de situaţie. E strigător la cer ceea ce se întâmplă cu cei infectaţi cu coronavirus, haosul şi indolenţa domnind în instituţiile statului cu atribuţii în combaterea pandemiei, iar posibilitatea de a muri cu zile creşte de la o zi la alta. Sunt impardonabile greşelile pe care le fac cei care sunt puşi să gestioneze această situaţie delicată, iar asta nu poate fi decât o dovadă a incompetenţei care a acaparat sistemul public de sănătate din România”, mai spun sindicaliştii.

Într-un final, după ce reprezentanţii Sindicatului Europol au făcut public cazul, autorităţile au intervenit.

„Directorul DSP Bucureşti, Oana Nicolescu, a intervenit, iar în acest moment colegul nostru împreuna cu soţia şi cei doi copii sunt internaţi într-o rezervă a Institutului Matei Balş, fiind sub observaţie medicală, unitatea spitalicească făcându-le analize la sânge şi analize cu raze X. (...) Oare ce se întâmplă cu cei de care noi nu ştim şi care la fel de probabil sunt trimişi acasă, aceştia mor cu zile, aşteptând să devină nişte cifre la secţiunea <DECEDAŢI> din situaţia zilnică transmisă de MAI”, spun sindicaliştii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici