- Home
- Social
- TIMIŞOARA, (22.01.2018, 18:06)
- Adriana Mit
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Situaţie DISPERATĂ într-un spital judeţean din România: Pacienţii sunt internaţi pe holuri, din cauză că paturile sunt puţine
Cinci pacienţi erau internaţi, luni, pe holul Secţiei de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean Timişoara, şeful clinicii precizând că acest lucru se întâmplă de trei ani, pentru că paturile sunt insuficiente. Pe de altă parte, directorul spitalului spune că subiectul a fost creat “artificial”.
Urmărește
1273 afișări
Situaţie DISPERATĂ într-un spital judeţean din România: Pacienţii sunt internaţi pe holuri, din cauză că paturile sunt puţine.
Medicul Mihai Ionac, şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean Timişoara, singura de acest gen din vestul ţării, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că cele 27 de paturi ale clinicii ar fi insuficiente, ţinând cont că, în ultimii ani, numărul pacienţilor este în continuă creştere. Astfel, începând cu anul 2015, pacienţii sunt internaţi nu doar în saloane, ci chiar şi pe coridorul clinicii. Doar luni, cinci bolnavi erau cazaţi pe hol.
Medicul Mihai Ionac a afirmat că a făcut numeroase sesizări conducerii spitalului, dar şi către Ministerul Sănătăţii, începând cu anul 2014, în speranţa că se vor aloca cel puţin opt paturi în plus, dar nu s-a întâmplat nimic.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Kamala Harris acordă primul interviu solo în calitate de candidată democrată. Cum a reacționat Donald Trump
-
O altă ţară din Europa vrea revenirea la serviciul militar obligatoriu: „Avem nevoie de o armată puternică”
-
Războiul din Ucraina, ziua 935. Ucraina a lansat producţia de obuze de artilerie de 155 mm / ISW: Forţele ucrainene avansează în regiunea Kursk şi cuceresc mai multe sate
-
Ion Cristoiu: Cînd comuniştii erau vînaţi chiar de comunişti!
“Nouă ne-ar ajunge un număr de 35-40 de paturi şi am făcut solicitări pentru suplimentarea lor încă din anul 2014, inclusiv la Minister. În anul 2017, au fost operaţi 1.800 de pacienţi în cadrul Clinicii de Chirurgie Vasculară, peste 80% au avut nevoie de o intervenţie vasculară. Eu invit conducerea spitalului să vină în Policlinică sau în Urgenţe şi să facă triajul, să aleagă pacienţii pentru internare. Ceea ce nu înţelege conducerea spitalului este că medicina progresează”, a afirmat medicul Mihai Ionac.
Pe de altă parte, directorul Spitalului Judeţean Timişoara, Marius Craina, a declarat, luni, că potrivit unei analize realizate pe anul 2017, doar jumătate dintre pacienţi ar fi trebuit internaţi de urgenţă, restul putând fi programaţi. Astfel, Marius Craina l-a acuzat pe şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară că a creat un subiect “artificial” şi că, de fapt, Mihai Ionac poate folosi paturile libere de pe celelalte trei secţii de chirurgie din cadrul unităţii medicale.
“Subiectul legat de internarea pacienţilor pe hol este creat artificial, tocmai pentru a distrage atenţia asupra unor evenimente pe care nu le doreşte să se propage, şi anume comportamentul pe care l-a avut vizavi de colegii mei de la blocul operator, şi nu numai. Avem un ordin de ministru care alocă un număr de 27 de paturi Secţiei de Chirurgie Vasculară. Este obligaţia medicului şef de secţie să gestioneze tratamentele, operaţiile şi internările în funcţie de numărul celor 27 de paturi existente. Cred că medicul Mihai Ionac practică un joc extrem de periculos, ca mersul pe sârmă, fără plasă dedesubt, pentru că continuă să ţină internaţi pacienţi pe coridoare, atât timp cât spitalul dispune de încă 180 de paturi de chirurgie, pe care pot fi internaţi aceşti pacienţi, dacă există o colaborare cu ceilalţi trei şefi de secţii de chirurgie”, a explicat Marius Craina.
Acesta îi atrage atenţia medicului Mihai Ionac că asemenea situaţii nu vor mai fi tolerate în cadrul spitalului.
„O analiză realizată pe anul 2017 a demonstrat că rata intervenţiilor vasculare este sub 45%, iar rata internărilor de urgenţă este în jur de 52%. Asta înseamnă că unul din doi pacienţi nu reprezintă o urgenţă şi poate fi programat”, arată Craina.
Directorul Spitalului Judeţean Timişoara l-a mai acuzat pe medicul Mihai Ionac că încearcă să distragă atenţia opiniei publice de la un scandal în care este implicat, cu privire la modul în care se comportă cu personalul medical.
Mai multe asistente şi infirmiere s-au plâns de faptul că şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară le-a jignit şi le-a ameninţat că le taie cu bisturiul.
La sfârşitul anului trecut, Comisia de Disciplină a spitalului a luat decizia de a-i tăia 10 la sută din salariu, timp de trei luni, medicului Mihai Ionac, din cauza comportamentului său.
“Eu fac parte din Comisia de Disciplină, nu este prima dată când domnul Ionac ajunge aici. A fost foarte greu să ajungem să-i dăm o sancţiune, dar trebuia să o facem, având în vedere jignirile. Personalul dânsului, din Secţia de Chirurgie Vasculară, este terorizat, este un dictator, personalul este terorizat că aleargă de la un nivel la altul să acorde tratamentul pacienţilor. Ele îşi fac treaba, aleargă şi îşi îndeplinesc condiţiile, măcar să le vorbească frumos. Dânsul se crede super, iar restul colegilor sunt analfabeţi”, a afirmat, luni, Veronica Roth, liderul de sindicat din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara.
Pe de altă parte, medicul Mihai Ionac consideră că acuzaţiile care i se aduc nu reprezintă altceva decât “o înscenare orchestrată de managementul spitalului”, precizând că, totuşi, în timpul intervenţiilor, mai apar momente tensionate, mai ales că unele dintre asistente nu ar cunoaşte instrumentarul.
“Vizavi de lucrurile pe care le-au spus asistentele, era foarte bine să fie probate cu ceva, în afară de simple declaraţii. În orice operaţii există momente tensionate, în care soarta pacientului poate să fie în cumpănă. În acel moment, dacă un om din echipă e cu mintea aiurea, nu ştie sau visează la nu ştiu ce, poate că e nevoie, la fel ca şi pe front, să strigi şi să urli. Dar asta e o atitudine profesională necesară să înclini balanţa în favoarea pacientului. Dacă cineva înţelege acea agresivitate ca pe o înjurătură, ca pe o problemă personală, înseamnă că locul lui nu este acolo. Nu neg că apar asemenea momente. Am observat că o parte din asistentele instrumentare nu ştiu instrumente şi nu au noţiuni elementare. Nucleul care m-a reclamat, acum câţiva ani de zile, pentru că nu era bloc operator comun, plecau la ora 12.00 acasă, că nu aveau de lucru”, a explicat Mihai Ionac.
Totodată, medicul a precizat că a dat spitalul în judecată, nemulţumit fiind că a fost sancţionat cu 10 la sutăă din salariu timp de trei luni.
Citeşte şi: Calculul lui Robert Negoiţă: Dacă la protestul de sâmbătă au participat 100.000 de persoane, rezultă că 20 de milioane nu au fost de acord
Citeşte şi: Avocatul lui Mazăre explică de ce fostul primar al Constanţei este în Madagascar: Dosarele, o acţiune pentru a îl destabiliza juridic/ Mandatul de ARESTARE în lipsă rămâne în vigoare
Citeşte şi: Anchetă la Spitalul Huedin, unde brancardierii au pus un pampers pe capul unei paciente decedate
Citeşte şi: Roman propune desfiinţarea inspectoratelor şcolare: Sunt armate de politruci; 1.000 şcoli, închise
Citeşte şi: Şeful Poliţiei de Frontieră Giurgiu, trimis în judecată pentru şantaj şi cumpărare de influenţă
Citește pe alephnews.ro: Miliardarul Ray Dalio avertizează că democrația SUA e în pericol, indiferent dacă va câștiga Trump sau Harris: „Există riscul unui război civil”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat petrecerea. IT-ul, sectorul unde plouă cu salarii de mii de euro şi angajări pe bandă rulantă, a amorţit. Proiectele sunt tot mai rare, salariile încep să scadă VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Pagina verde. Plastic – realităţi şi prejudecăţi. Ioan Vâţ, ALPLA: „În 2025, vrem să majorăm capacitatea de producţie din fabrica de PET reciclat pe care o avem la Târgu-Mureş“
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Primarul Municipiului Galați, despre inundațiile care au ucis 4 oameni: „Au fost făcute lucrări pentru îmbunătățirea infrastructurii de drenaj, dar apa a fost prea mare”
S-a terminat petrecerea. IT-ul, sectorul unde plouă cu salarii de mii de euro şi angajări pe bandă rulantă, a amorţit. Proiectele sunt tot mai rare, salariile încep să scadă VIDEO
Avertisment apocaliptic de la Bill Gates: Dacă vom reuşi cumva să evităm încă un mare război, lumea va fi lovită de o altă problemă uriaşă
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Noi secrete suculente din interiorul amantlâcului care a răvășit Bucureștiul! Cum i-a furat Cristina ICH soțul
CANCAN.RO
Clauza secretă din contractul chefilor Scărlătescu, Dumitrescu și Bontea cu PRO TV. Ce nu au voie să facă în timpul filmărilor la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe