Anchetă la Spitalul Huedin, unde brancardierii au pus un pampers pe capul unei paciente decedate

Conducerea Spitalului Orăşenesc Huedin, judeţul Cluj, a declanşat, luni, o anchetă internă după ce în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora brancardierii au pus pe capul unei paciente decedate un pampers, pentru a opri scurgerea unor secreţii.

1222 afișări
Imaginea articolului Anchetă la Spitalul Huedin, unde brancardierii au pus un pampers pe capul unei paciente decedate

Anchetă la Spitalul Huedin, unde brancardierii au pus un pampers pe capul unei paciente decedate

Managerul Spitalului Orăşenesc Huedin, Silvia Resteman, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că se aşteaptă concluziile anchetei pentru stabilirea persoanelor care vor fi trimise în faţa Comisiei de Disciplină, astfel încât să fie luate măsurile disciplinare care se impun.

”Am declanşat o anchetă internă, s-a institut o comisie de cercetare a evenimentului, după ce ne-am autosesizat în urma apariţiei informaţiilor despre o pacientă decedată care avea pus un pampers pe cap. Am audiat şi am cerut declaraţii de la întreg personalul medical şi de la Morgă implicat pe perioada internării acelei paciente de 81 de ani, care a decedat la Spitalul Huedin în 16 ianuarie. Se aşteaptă concluziile şi vom vedea care sunt persoanele care vor fi trimise în faţa Comisiei de Disciplină, astfel încât să fie luate măsurile disciplinare care se impun. Din primele informaţii reiese că brancardierii de la Morga spitalui au susţinut că au pus acel pampers pe capul pacientei decedate pentru a opri scurgerea unor secreţii până la preluarea cadavrului. Este un gest care m-a lăsat fără cuvinte, a fost ceva ireal”, a spus Resteman.

Potrivit acesteia, la nivelul unităţii medicale nu a existat nicio reclamaţie depusă de aparţinătorii femeii decedate, nici pe perioada internării, nici ulterior.

”Este una dintre cele mai grave situaţii cu care ne confruntăm, nu am ştiut că s-ar aplica o astfel de procedură la unii pacienţi decedaţi”, a spus managerul Spitalului Orăşenesc Huedin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici