Slatina: Un tânăr diagnosticat cu gripă nouă a murit la Spitalul Judeţean

Un tânăr în vârstă de 21 de ani, din municipiul Caracal, care în urmă cu patru zile a fost diagnosticat cu gripă A/H1N1, a murit, joi, la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slatina.

127 afișări
Imaginea articolului Slatina: Un tânăr diagnosticat cu gripă nouă a murit la Spitalul Judeţean

Slatina: Un tânăr diagnosticat cu gripă nouă a murit la Spitalul Judeţean

Potrivit medicului Gabriela Gogiu de la Biroul Epidemiologic al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, tânărul de 21 ani a fost internat în 25 decembrie la Spitalul Municipal din Caracal cu diagnosticul de "sindrom febril-infecţie urinară".

Starea pacientului s-a agravat, iar în 29 decembrie acesta a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina.

"În aceeaşi zi i-au fost recoltate probe, fiind suspect de gripă nouă, şi trimise la laboratorul din Bucureşti. Rezultatele au venit în 3 ianuarie şi au confirmat virusul A/H1N1. În tot acest timp, pacientul a fost sub tratament cu Tamiflu", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, medicul Gabriela Gogiu.

Conform sursei citate, tânărul a decedat, joi dimineaţă, în secţia de terapie intensivă a unităţii medicale din Slatina.

Acesta este al treilea caz de deces înregistrat în judeţul Olt, în ultimele patru zile, în rândul pacienţilor confirmaţi cu gripă nouă. Alte două persoane din judeţul Olt, o femeie din comuna Pleşoiu, în vârstă de 69 de ani, şi un bărbat din localitatea Sprâncenata, de 54 de ani, au murit din cauza gripei noi, în primele zile ale noului an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici