Slujbe de pomenire şi depuneri de coroane în amintirea eroilor Revoluţiei, la Timişoara

Aproximativ 200 de persoane - răniţi, urmaşi ai victimelor din timpul evenimentelor din 1989, revoluţionari şi oficialităţi locale - au participat, joi, la o slujbă de pomenire a eroilor Revoluţiei de la Timişoara, la Biserica Martirilor.

55 afișări
Imaginea articolului Slujbe de pomenire şi depuneri de coroane în amintirea eroilor Revoluţiei, la Timişoara

Slujbe de pomenire şi depuneri de coroane în amintirea eroilor Revoluţiei, la Timişoara (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

Cele aproximativ 200 de persoane au participat, la ora 10.00, la o slujbă de pomenire a eroilor martiri la Catedrala Mitropolitană, după care s-au îndreptat către Biserica Martirilor din Calea Girocului din Timişoara, unde au ascultat un Recviem şi au depus coroane.

La eveniment au participat secretarul de stat din cadrul Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor, Adrian Nicolaescu, prefectul de Timiş, Mircea Băcală, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, şi alte oficialităţi locale.

După acest moment, în jurul orei 14.00, va avea loc un parastas, urmat de depuneri de coroane, la Cimitirul Eroilor din Calea Lipovei din Timişoara.

La Timişoara, potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Memorialul Revoluţiei, care citează documente oficiale ale Ministerului Sănătăţii, au murit, în timpul Revoluţiei, aproximativ o sută de persoane, alte câteva sute fiind rănite. Conform documentelor oficiale, au fost 73 de morţi şi 296 de răniţi în perioada 16-22 decembrie 1989, iar după 22 decembrie, 20 de morţi şi 77 de răniţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici