Soacra şefului Secţiei Neurologie de la SJ Slatina, internată de 43 de ori în ultimii cinci ani

Soacra medicului Renică Diaconescu, şeful Secţiei Neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slatina, a fost internată în această unitate de 43 de ori în ultimii cinci ani, perioadele de spitalizare variind între şase şi 30 zile, potrivit concluziilor unei echipe de audit a spitalului.

149 afișări
Imaginea articolului Soacra şefului Secţiei Neurologie de la SJ Slatina, internată de 43 de ori în ultimii cinci ani

Soacra şefului Secţiei Neurologie de la SJ Slatina, internată de 43 de ori în ultimii cinci ani (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slatina, o echipă de la compartimentul de audit al unităţii medicale a făcut o anchetă în cazul Mariei Cernea, soacra dr. Renică Diaconescu, şeful Secţiei Neurologie.

În urma anchetei, auditorii au concluzionat că Maria Cernea a fost internată în SJU Slatina de 43 de ori în perioada 2004-2009, aceste internări fiind "justificate de gravitatea diagnosticului şi de complicaţiile repetate", potrivit sursei citate.

Auditorii au mai stabilit că internările au fost făcute în diferite secţii ale spitalului: cardiologie, neurologie, recuperare neuromotorie, perioadele de spitalizare variind între şase şi treizeci de zile, cu o durată medie de spitalizare de unsprezece zile.

"Peste 70 la sută dintre internări au fost făcute în situaţii de urgenţă, restul pentru tratament de recuperare în cadrul unui compartiment de recuperare neurologică pentru pacienţi cronici. Nu au existat în această perioadă două internări într-o lună pentru aceeaşi problemă de sănătate", se arată în comunicatul de presă al Spitalului Judeţean din Slatina.

Conform sursei citate, în evidenţele spitalului nu s-a regăsit ca soacra şefului Secţiei de Neurologie să fie internată "continuu timp de cinci ani".

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, care s-a aflat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina la sfârşitul săptămânii trecute, după ce un bărbat plimbat pe la secţiile unităţii timp de câteva ore fără a primi îngrijiri a murit, a aflat că la Secţia de Neurologie soacra şefului secţiei ar fi internată de cinci ani şi a dispus o anchetă pentru a verifica cine suportă cheltuielile de spitalizare a femeii.  

Citeşte şi:

Soacra unui şef de secţie de la SJU Slatina, internată de cinci ani

Anchetă internă la Spitalul Judeţean Slatina în cazul şefului Secţiei de Neurologie

Un bolnav a murit după ce a fost pasat de la un spital la altul

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici