ŞOCANT: Bebeluş muşcat de faţă şi de o mână de către mama sa

O fetiţă în vârstă de o lună şi jumătate a fost muşcată de faţă şi de o mână de către mama sa, o tânără în vârstă de 22 de ani, în timp ce se afla internată în Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui.

1360 afișări
Imaginea articolului ŞOCANT: Bebeluş muşcat de faţă şi de o mână de către mama sa

ŞOCANT: Bebeluş muşcat de faţă şi de o mână de către mama sa

Cele care au sesizat incidentul au fost asistentele medicale din secţie, după ce au auzit ţipetele de durere ale copilului.

Potrivit conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, în urmă cu câteva zile, mama se internase împreună cu fetiţa ei în unitatea medicală din cauza unor afecţiuni pe care copilul le avea la căile respiratorii.

"Copilul a fost internat cu diagnosticul de rinofaringită. Cele care au sesizat că bebeluşul a fost muşcat au fost asistentele din secţia de pediatrie, care au auzit ţipetele de durere ale copilului. Copilul a fost muşcat de faţă şi de unul dintre membre, însă rănile nu sunt grave. Copilul a fost tratat şi vindecat de afecţiunea cu care a fost internat, în momentul de faţă el putând fi externat. Mama fetiţei are antecedente psihiatrice, ea fiind direcţionată imediat după incident la secţia de psihiatrie a spitalului, astfel încât să nu-i fie pusă în pericol viaţa copilului", a declarat marţi directorul medical al SJU Vaslui, Lelia Croitoru.

Conducerea Spitalului de Urgenţă Vaslui a sesizat în acest caz Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, precum şi Poliţia în vederea demarării unor anchete.

După tratamentul administrat de către medicii specialişti, femeia a plecat din spital, însă fără a se reîntoarce la domiciliul ei din municipiul Vaslui. Acesta este şi motivul pentru care tânăra mamă nu a fost găsită deocamdată de către poliţişti pentru a-i fi luate declaraţii cu privire la actele de violenţă comise asupra copilului său.

Autorităţile statului au anunţat că vor institui, ca măsură urgentă de protecţie pentru copil, preluarea lui din spital şi plasarea în asistenţă maternală.

"În momentul de faţă, cel mai important este că bebeluşul se află într-un mediu securizat, fără a mai exista riscul de a fi suspus unor traume fizice din partea mamei. Copilul se află încă în spital, însă au fost demarate procedurile pentru a fi dat în plasament la un asistent maternal profesionist. La fel ca şi în cazul Poliţiei, încă nu am reuşit să discutăm cu mama bebeluşului pentru a-i acorda consiliere psihologică, aşa cum se impune în astfel de cazuri", a declarat marţi purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici