Şofer cercetat după ce gheaţa desprinsă de pe semiremorca sa a rănit mortal un alt şofer

Un şofer de 62 de ani este cercetat în stare de libertate pentru ucidere din culpă, după ce bucăţi de gheaţă desprinse de pe plafonul semiremorcii cu care circula pe DN 65 Piteşti - Slatina au căzut pe carosabil, iar una l-a rănit grav pe şoferul unui autoturism, care a murit ulterior la spital

2030 afișări
Imaginea articolului Şofer cercetat după ce gheaţa desprinsă de pe semiremorca sa a rănit mortal un alt şofer

Şofer cercetat după ce gheaţa desprinsă de pe semiremorca sa a rănit mortal un alt şofer (Imagine: Cristi Vatavu/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor IPJ Argeş, Mihai Stoica, de 62 de ani, din comuna Dridu, judeţul Ialomiţa, conducea un autotractor cu semiremorcă dinspre Piteşti către Slatina.

În comuna argeşeană Albota, într-o curbă uşoară la dreapta, mai multe bucăţi de gheaţă s-au desprins de pe plafonul semiremorcii şi au căzut pe carosabil, lovind partea stânga faţă a unui Fiat Punto, care circula din sens opus, condus de Florentin Militaru, de 57 de ani, din Piteşti, una dintre bucărţi fiind proiectată în parbrizul acestui autoturism şi lovindu-l în cap pe şofer.

Ulterior, acesta şi-a pierdut cunoţinţa, iar maşina a părăsit carosabilul şi s-a oprit în şanţul de pe marginea şoselei.

Şoferul autoturismului Fiat Punto a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş, unde a decedat.

Şoferul autotractorului cu semiremorcă, Mihai Stoica, a fost identificat pe raza comunei Priseaca de către agenţii Serviciului Rutier Olt, acesta declarând că nu a văzut incidentul şi de aceea şi-a continuat deplasarea.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, iar cercetările continuă cu şoferul în stare de libertate.

Reprezentanţii IPJ Argeş au stabilit că şoferul nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, iar ambii conducători auto purtau centură de siguranţă.

Poliţiştii îi avertizează pe conducătorii auto că au obligaţia ca, înainte de a porni la drum, să cureţe autovehiculele de zăpada şi gheaţă depuse pe ele şi precizează că. în eventualitatea producerii unor astfel de incidente, răspund în faţa legii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici