Şofer de autocar, în stare de ebrietate pe Autostrada Soarelui

Un şofer de autocar a fost depistat, duminică noaptea, pe A2, conducând în stare de ebrietate, pe numele acestuia fiind întocmit dosar penal, anunţă Poliţia Română.

466 afișări
Imaginea articolului Şofer de autocar, în stare de ebrietate pe Autostrada Soarelui

Şofer de autocar, în stare de ebrietate pe Autostrada Soarelui

"La data de 18 iulie a.c., la ora 00.40, mai mulţi şoferi au semnalat, prin apelul unic de urgenţă 112, că un autocar marca Mercedes se deplasează haotic pe calea unidirecţională Constanţa - Bucureşti a Autostrăzii A2. Conducătorul auto, în vârstă de 61 de ani, din Bucureşti, a fost oprit de poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale, la km 144, şi a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat", anunţă Poliţia Română într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, bărbatul efectua curse de transport public de persoane, pe ruta Constanţa – Buzău – Bucureşti. La momentul depistării în trafic, în autocar nu erau pasageri.

Pe numele şoferului s-a întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

De asemenea, firma de transport public primit o amendă în valoare de 12.000 de lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici