Video Şofer prins circulând cu 206 km/h. Câte permise de conducere au suspendat poliţiştii în week-end - VIDEO

Poliţiştii rutieri au constatat, în week-end, peste 5.300 de contravenţii privind nerespectarea vitezei legale pe drumurile publice, fiind suspendate 116 permise, informează Poliţia Română.

2501 afișări

În intervalul 22-23 octombrie, poliţişti ai Secţiei de Poliţie Autostrăzi şi Serviciilor Rutiere din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Alba, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin, Covasna, Harghita, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Tulcea, Vaslui şi municipiului Bucureşti au desfăşurat o acţiune pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză pe timpul deplasării pe drumurile publice.

În cadrul acţiunii, poliţiştii rutieri au utilizat 270 autospeciale dotate cu aparatură de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Au fost constatate 5.384 de contravenţii privind nerespectarea normelor privind regimul legal de viteză pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reţinute 116 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus.

Analiza efectuată asupra dinamicii accidentelor de circulaţie grave produse în intervalul 22-23 octombrie, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul trecut, relevă faptul că, pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, conducătorii de autovehicule au fost implicaţi în producerea a zece asemenea evenimente rutiere (zero anul trecut), în urma cărora a rezultat decesul a trei persoane şi rănirea gravă a altor 11.

Una dintre cele mai mari valori de viteză a fost constatată pe Autostrada A2, Bucureşti - Cernavodă, sâmbătă, ora 12.44, când un autoturism a fost înregistrat circulând cu viteza de 206 km/h. Conducătorul autovehiculului a fost sancţionat cu amendă contravenţională şi cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici