Şofer prins conducând cu 225 de kilometri la oră pe Autostrada Bucureşti-Piteşti

Un bărbat aflat la volanul unui autoturism BMW înmatriculat în Bucureşti a fost prins joi seară de poliţişti, în urma unui control, conducând cu 225 de kilometri la oră pe Autostrada Bucureşti-Piteşti, el fiind amendat cu peste 600 de lei şi rămânând fără permis auto.

645 afișări
Imaginea articolului Şofer prins conducând cu 225 de kilometri la oră pe Autostrada Bucureşti-Piteşti

Şofer prins conducând cu 225 de kilometri la oră pe Autostrada Bucureşti-Piteşti (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Potrivit şefului Poliţiei Autostrăzi, comisar şef Carol Varna, viteza atinsă de şoferul autoturismului BMW reprezintă un record de viteză pentru acest an, pe Autostrada Bucureşti-Piteşti.

Bărbatul se deplasa dinspre Capitală spre Râmnicu Vâlcea.

"A fost înregistrat cu noul tip de radar, este record de viteză pe A1 în acest an. Şoferul a motivat că l-a supărat alt autovehicul cu putere similară şi a vrut să demonstreze că este mai bun. De această data a pierdut. Pe A1, unde limita de viteză este de 130 de kilometri la oră, bărbatul a circulat cu 225 de kilomstri la oră. A rămas pieton pentru trei luni şi a fost amendat cu 603 lei", a declarat Carol Varna.

Poliţiştii au făcut, joi, un control pe Autostrada Bucureşti-Piteşti, în urma căruia au fost date amenzi în valoare de peste 100.000 de lei.

"În cele patru ore de acţiune s-au dat 223 de sancţiuni în valoare 103.500 de lei, au fost retrase 38 de certificate de înmatriculare pentru defecţiuni tehnice şi 41 de sancţiuni pentru viteză. De asemenea, au fost reţinute cinci permise de conducere, dintre care două pentru viteză şi a fost constatată o infracţiune, un şofer care conducea cu permisul suspendat", a mai spus comisar şef Carol Varna.

Varna a precizat că noul tip de radar utilizat este folosit de peste 80 de poliţisti din lumea întreagă şi este "imbatabil".

"Este pe unde laser, are derulare secvenţială, nu poate fi detectat de şoferi şi are capacitate de vizualizare şi înregistrare de la distanţă de 1.200 de metri. Avem două astfel de radare la Poliţia Autostrăzi şi sperăm să mai avem şi altele", a afirmat Varna.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici