Şoigu a survolat zona în care a fost detonat cel mai mare dispozitiv nuclear, de 4.000 de ori mai puternic decât bomba de la Hiroshima

În timpul vizitei sale în garnizoane, ministrul rus al Apărării a survolat şi zonele de testare nucleară.

7501 afișări
Imaginea articolului Şoigu a survolat zona în care a fost detonat cel mai mare dispozitiv nuclear, de 4.000 de ori mai puternic decât bomba de la Hiroshima

Şoigu

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, care a inspectat „garnizoanele îndepărtate” ale Flotei Nordului din Arctica, a survolat şi poligonul central rus al arhipelagului Novaia Zemlia, care este zona în care Uniunea Sovietică a desfăşurat practic toate testele sale nucleare.

Anunţul a fost făcut de Ministerul Apărării de la Moscova. Compusă din două insule majore, Severnij şi Yujnîi, separate de strâmtoarea Matockin, precum şi de numeroase insuliţe, Novaia Zemlia a fost scena, între 1955 şi 1990, a 132 de explozii nucleare, inclusiv cea a „bombei Ţarului”, cel mai mare dispozitiv nuclear detonat vreodată, de aproape 4.000 de ori mai puternic decât bomba de la Hiroshima.

Ministrul rus a fost însoţit de şeful agenţiei nucleare ruse Rosatom, Alexei Likachev. Rusia şi-a crescut semnificativ potenţialul militar în Arctica în ultimii ani şi a reactivat mai multe baze abandonate din era sovietică în această regiune îndepărtată, desfăşurând arme avansate, cum ar fi sisteme antiaeriene S-400.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici