Solomon la CA Craiova: Primăria pe care sper să o mai conduc a promovat doar "respectarea legii"

Primarul suspendat Antonie Solomon a spus, marţi, în faţa magistraţilor Curţii de Apel Craiova, unde a fost audiat în calitate de martor, că în instituţia pe care speră să o mai conducă a promovat doar "respectarea legii", susţinând că nu a intervenit pentru a ajuta un fost consilier municipal.

38 afișări
Imaginea articolului Solomon la CA Craiova: Primăria pe care sper să o mai conduc a promovat doar "respectarea legii"

Solomon la CA Craiova: Primăria pe care sper să o mai conduc a promovat doar "respectarea legii" (Imagine: Bogdan Dănescu/Mediafax Foto)

Antonie Solomon a spus în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Craiova că cei doi funcţionari ai primăriei inculpaţi în dosarul de corupţie sunt nişte angajaţi model ai instituţiei pe care speră să o mai conducă.

"Sunt funcţionari model şi nu ştiu dacă până acum au mai avut de-a face cu justiţia. Eu, în această instituţie pe care am condus-o şi pe care sper s-o mai conduc am încurajat legalitatea înscrisurilor administrative", a spus Antonie Solomon.

El a recunoscut că Aurel Bojenoiu, la acea dată consilier municipal, i-a solicitat ajutorul pentru a face un demers "pentru familia consilierului" care ar fi dorit un chioşc pe domeniul public.

"Cererea domeniului Bojenoiu putea fi soluţionată numai de instituţia Consiliului Local, şi nu de instituţia primarului sau de mine personal. Era vorba de o concesiune sau închiriere pentru un chioşc pe domeniul public. Eu i-am spus doar că voi discuta cu cei de la serviciul condus de Daici, dar le-am spus acestora să respecte legalitatea", a mai spus Solomon.

Întrebat de procurorul DNA care se ocupă de caz dacă l-a chemat pe Daici în biroul său pentru a-i vorbi despre solicitarea consilierului Aurel Bojenoiu, Solomon a răspuns: "L-am chemat pe Daici în birou, dar erau câteva zeci de astfel de cazuri pentru închiriere sau concesionare de spaţii care trebuie să treacă prin consiliu. Eu i-am spus lui Daici că dacă respectă legalitatea să promoveze proiectul de hotărâre de Consiliu Local".

Totodată, întrebat de judecător dacă i-a promis în vreun fel ajutorul consilierului municipal care a beneficiat astfel de un spaţiu pe domeniul public, primarul suspendat al Craiovei a spus că nu i-a mai promis nimic lui Aurel Bojenoiu, care era unul dintre cei 25 de consilieri municipali ai Craiovei şi care nu se număra printre amicii săi şi nici nu făceau parte din acelaşi spectru politic, Bojenoiu fiind liberal, iar Solomon independent.

Acesta a conchis spunând că nu avea cum să-l ajute.

În sala de judecată a fost prezentă şi Maria Solomon, soţia primarului suspendat al Craiovei, printre susţinătorii lui Antonie Solomon aflându-se pe lângă funcţionari publici şi şefi de servicii din cadrul primăriei şi cântăreţii de muzică populară Constantin Enceanu şi Petrică Nuţu Stoian şi fostul jucător al echipei Craiova Maxima, Aurică Beldeanu.

În momentul în care primarul suspendat al muncipiului Craiova, Antonie Solomon, a fost scos din sediul Curţii de Apel Craiova, la poarta instituţiei se aflau aproximativ o sută de susţinători, care la ieşirea dubiţei din Penitenciarul Colibaşi au început să aplaude şi să scandeze "Solomon, Solomon!"

Antonie Solomon a fost adus, marţi, în jurul orei 09.15, la Curtea de Apel Craiova pentru a fi audiat ca martor în cel de-al patrulea termen al procesului în care sunt judecaţi şeful Serviciului Disciplina în Construcţii din cadrul Primăriei Craiova, Gheorghe Daici, un subaltern al acestuia, Ionel Păpălă, şi liderul de sindicat de la Electroputere Craiova, Aurel Bojenoiu, fost consilier municipal.

Antonie Solomon, acuzat de luare de mită în formă continuată, uz de fals şi fals intelectual, a fost citat şi la cele trei termene anterioare ale procesului, însă nu s-a prezentat.

Primarul suspendat al Craiovei a avut permisiunea pentru prima dată după două luni de când a fost arestat de magistraţii Tribunalului Argeş să participe la un proces în calitate de martor.

Gheorghe Daici şi Ionel Păpălă au fost trimişi în judecată la sfârşitul anului 2008, într-un dosar de corupţie, ei fiind acuzaţi de procurorii DNA, Serviciul Teritorial Craiova, de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fals intelectual şi uz de fals.

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi liderul de sindicat de la Electroputere Craiova Aurel Bojenoiu, care în 2008 era consilier municipal, acesta fiind acuzat de conflict de interese.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici