Solomon, la revenirea în funcţia de primar: Vreau să cer 10 zile de concediu pentru a-mi răsfăţa soţia

Antonie Solomon a anunţat în prima zi de revenire în funcţia de primar al municipiului Craiova, după ce a fost suspendat din post de instanţă timp de un an şi patru luni, că primul lucru pe care îl va face va fi să solicite un concediu de zece zile pentru a-şi "răsfăţa" soţia.

692 afișări
Imaginea articolului Solomon, la revenirea în funcţia de primar: Vreau să cer 10 zile de concediu pentru a-mi răsfăţa soţia

Solomon, la revenirea în funcţia de primar: Vreau să cer 10 zile de concediu pentru a-mi răsfăţa soţia (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

Doar câţiva dintre angajaţii Primăriei Craiova se aflau la serviciu luni, în jurul orei 07.30, când, la sediul instituţiei, a ajuns Antonie Solomon.

El le-a mărturisit jurnaliştilor, aflaţi la sediul primăriei, că este "emoţionat" pentru că după mai mult de un an revine pe postul de primar al Craiovei, după ce magistraţii din Galaţi i-au interzis să îşi exercite funcţia.

"Azi (luni - n. r.), mă voi întâlni cu salariaţii primăriei, apoi cu cei doi viceprimari, cu directorii, apoi am să încerc să alerg prin Craiova ca să văd cum mai stau lucrurile, pentru că o imagine face cât un milion de rapoarte şi de cuvinte din partea colaboratorilor. Vreau să văd starea oraşului pentru care am făcut destul", a spus Solomon.

Pe uşa de acces în cabinetul primarului din Craiova a fost lipită o coală de hârtie, pe care era scrisă una dintre dispoziţiile magistraţilor Curţii de Apel Galaţi prin care lui Antonie Solomon i se interzice "să se apropie şi să comunice direct şi indirect" cu 11 persoane, între care consilierii municipali Emilian Ştefârţă şi Gheorghe Nedelescu, secretarul general al instituţiei, Nicoleta Miulescu, dar şi directori şi şefi de servicii din instituţie.

După aproximativ o oră de la intrarea în birou, Solomon i-a invitat pe reprezentanţii presei la "o întâlnire de maxim zece minute", precizând că are "şi alte treburi de făcut".

"Mă încearcă emoţii puternice pentru că a fost o perioadă grea pentru mine, pentru familia mea, pentru o parte din salariaţi şi pentru oraş, până la urmă, pentru că şi el a fost suspendat aproape un an şi patru luni (…) Am fost ca iasca pe copac, adică am devenit supraponderal, mi-a crescut glicemia, adică multe s-au întâmplat negativ în viaţa mea", au fost primele cuvinte ale primarului Solomon.

El a spus că decizia magistraţilor de la Galaţi, care i-au ridicat interdicţia de a-şi exercita funcţia, era aşteptată de "oamenii Cetăţii", care i-au transmis în acest sens fie mesaje, fie scrisori.

"Oamenii au văzut că m-am implicat foarte mult în rezolvarea treburilor comunităţii şi mă aşteptau. Eu aşa simt. Oamenii Cetăţii mă aşteptau şi mă încurajează în fiecare minut. Dacă mă uit la scrisorile primite şi la mesaje deja îmi creează o stare de confort ca să depăşesc perioada de inactivitate", a declarat Antonie Solomon.

Întrebat dacă este mulţumit de modul în care a fost administrat oraşul în perioada în care a fost suspendat din funcţie, Antonie Solomon a spus: "Eu i-am mai certat (pe viceprimari - n. r.), dar să ştiţi că tinereţea îşi spune cuvântul. Să treci de la viceprimar şi să ajungi în capul treburilor, aţi văzut cu ce s-a confruntat. Când am spus atunci că au fost momente în care m-am simţit mai bine în puşcărie decât în primărie, nu am glumit. Sunt momente care te dau peste cap. Instituţia este frumoasă pe dinafară, dar interior este mai complicat, mai ales că această austeritate, sărăcie a fost permanentă la Craiova".

Solomon a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliştilor legate de echipa de fotbal Universitatea Craiova, dezafiliată de către Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, şi a schimbat subiectul, spunând că îşi va lua un concediu de zece zile.

"Ca să nu uit. O să cer voie şi o să anunţ prefectul şi consiliul local că vreau să-mi iau un concediu de zece zile. De ce? Vreau să-mi răsfăţ nevasta! Vreau să plec cu ea zece zile. Ăsta e primul lucru pe care-l fac", a afirmat Solomon, aşezat la birou, unde se aflau trei fotografii înrămate ale soţiei, Maria, şi fiului, Iulian.

Înainte de a pleca în sala de şedinţe, unde era aşteptat de peste o sută de angajaţi ai primăriei, Solomon a vorbit despre decizia care îi permite să profeseze din nou.

"Această măsură (interdicţia de a-şi exercita mandatul - n. r.) nu ştiu dacă trebuia impusă. La mine există prezumţia de nevinovăţie. Dacă justiţia mă va găsi vinovat am să fac puşcărie, dacă nu, nu o să înjur pe nimeni şi nu am să critic pe nimeni pentru ce s-a întâmplat", a spus Solomon.

Pe parcursul întâlnirii cu presa, pe un fotoliu a stat retras viceprimarul Mărinică Dincă, cel care s-a ocupat de administrarea oraşului pe perioada cât Antonie Solomon a fost suspendat.

"Nu e nimic deosebit. Este o predare normală, firească de ştafetă. Este o chestie de bun simţ. Este normal ca în momentul în care te întorci la primărie să-ţi preiei mandatul aşa cum l-ai lăsat, în condiţii din ce în ce mai bune", a mai spus Antonie Solomon.

La biroul din primărie al lui Antonie Solomon, au ajuns şi prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Prioteasa.

"Vin într-un gest de normalitate pentru a-i spune «bună revenire!». Vreau să reluăm o serie de proiecte pe care le avem împreună. Unele dintre ele, cele mai mari din ţară. Revenirea lui Antonie Solomon este de bun augur", a declarat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, la intrarea în primărie.

Antonie Solomon, suspendat din funcţia de primar în martie 2010, după ce a fost arestat pentru fapte de corupţie, îşi va putea relua atribuţiile de primar, a decis, joi, Curtea de Apel Galaţi, care a menţinut astfel o decizie a Tribunalului, sentinţa fiind definitivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici